Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Σεραφείμ Πειραιώς: Γιατί κατέθεσα μήνυση κατά του έργου «Corpus Christi»



Ο μητροπολίτης Πειραιώς αποκλειστικά στο ΄΄ΒriefingNews΄΄ εξηγεί γιατί προέβη σε αυτή τη κίνηση.
  Μήνυση κατά του έργου «Corpus Christi» κατέθεσε ο μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ.
Ο κ. Σεραφείμ διέψευσε ότι κατέθεσε την επίμαχη μήνυση μαζί με βουλευτές της'' Χρυσής Αυγής''.
΄΄Οι βουλευτές κ. κ. Χρήστος Παππάς, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Ευστάθιος Μπούκουρας΄΄, έμαθαν και ήρθαν μόνοι τους προς συμπαράσταση.
Ο  Μητροπολίτης Σεραφείμ κατέθεσε μήνυση κατά των

συντελεστών του θεατρικού έργου για «κακόβουλη βλασφημία».
Ο Μητροπολίτης στην κατάθεση που έδωσε, τόνισε πως «όλα τα βλάσφημα στοιχεία κατά του Ιησού Χριστού που παρουσιάζονται στην θεατρική παράσταση, προκαλούν ανατριχίλα αλλά και βάναυση προσβολή του ελληνορθόδοξου θρησκευτικού συναισθήματος».

΄΄Γιατί κατέθεσα μήνυση κατά του επίμαχου έργου΄΄

''Ζήτησα από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας  να εφαρμόσουν  τον ποινικό νόμο που προβλέπει το σεβασμό και την προστασία της θρησκευτικής   ειρήνης. Όταν εξυβρίζεται ο θεός μας τουλάχιστον είμαστε υποχρεωμένοι να ζητήσουμε να εφαρμοστούν οι νόμοι του κράτους''.
Οι ενιστάμενοι τελούν υπό άγνοια του ισχύοντος  νομικού πλαισίου κατά του καταστατικού  χάρτη της εκκλησίας της Ελλάδας 590 1977  ότι δεν απαιτείται η άδεια της εκκλησιαστικής αρχής για τη προσφυγή σε δικαστική προστασία και επομένως θεωρώ ότι πλήττεται βαναύσως η προσωπικότητα  μου εκ της αναποδράστως επερχομένης και στην ελαχιστότατα μου ζημία εκ της απαραδέκτου και αισχίστης απομοιώσεως του θεανδρικού  προσώπου εις το οποίο ανήκει  όλη η ζωή μου,''  κατέληξε ο Ιεράρχης.

πηγή:agiosharalabos.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...