Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΑΜΑΤΗ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ


Μια μικρή συνέντευξη παραχώρησε σήμερα ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης της

χώρας μας κ. Σταμάτης Σπανουδάκης, με την ευκαιρία της μεγάλης συναυλίας που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολις Πατρών, στα πλαίσια των Πρωτοκλητείων 2013 και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 7μ.μ. στο κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ του Απόλλωνα στην Περιβόλα Πατρών.

Η συναυλία αυτή ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Νεολαίας της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, προκειμένου να ενισχυθεί το Φιλανθρωπικό έργο της. Να σημειωθεί ότι συνεχίζεται κανονικά η προπώληση των εισητηρίων. Η τιμή του εισιτηρίου είναι μόνο 10 ευρώ. Εισιτήρια θα υπάρχουν και στο Γήπεδο Μπάσκετ του Απόλλωνα την ημέρα της συναυλίας.

« 1. Ποια είναι τα συναισθήματά σας για αυτή την μεγάλη συναυλία στην Πάτρα; Η επαρχία διψά για τη μουσική σας αλλά σας χαίρεται σπάνια.

Ειδικά στη Πάτρα το 2001, είχα δώσει τρεις αξέχαστες συναυλίες το 2001.......
Έννοιωσα την αγάπη των ανθρώπων και απόλαυσα την ζεστή αγκαλιά τους. Νάναι καλά και να ξαναζήσουμε μια τέτοια μουσικο-αγαπητική εμπειρία την Κυριακή. Πρώτα ο Θεός!

Όσον αφορά την επαρχία, πρέπει να μας καλέσουν για να πάμε, γιατί είμαστε πολύ μεγάλο μουσικό σχήμα και είναι πολύ δύσκολες και ακριβές οι μετακινήσεις μας.

Όμως είναι και λίγο ο χαρακτήρας και ο τρόπος ζωής μου που αποζητάει την πρός τα μέσα ζωή και όχι την πρός τα έξω. Γι αυτό και οι συναυλίες μου δεν είναι πολλές η συχνές.

2. Τι μήνυμα θέλετε να περάσετε στον κόσμο με το τελευταίο σας έργο;

Την αγάπη μου για την Παναγία, την Ελλάδα και την μοναδική λύση σε όλα τα προβλήματα και τις δυσκολίες της ζωής. Την ζεστή αγκαλιά του Χριστού. Του εσταυρωμένου.

3. Που θα αφιερώσετε το επόμενο (έργο);

Μακάρι να ήξερα!

4. Θα θέλατε να μας κάνετε ένα σχόλιο για την οικονομική κρίση και την σκέψη της νεολαίας της Μητροπόλεως Πατρών να γίνει αυτή η Συναυλία για να ενισχυθεί το φιλανθρωπικό έργο της;

Η κρίση είναι πρωτίστως πνευματική. Όλα τα άλλα είναι τα παιδιά της, που την ακολουθούν βήμα βήμα, πάντα.

Μακάρι να ευλογήσει ο Θεός απλόχερα το έργο της Μητροπόλεως και τον Μητροπολίτη, αλλά και τον λαό της Πάτρας να καταλάβει ότι μόνον εκεί κοντά θα βρεί τις απαντήσεις και την γαλήνη του.

5. Ένα μήνυμα για τους νέους της πόλης μας;

Πιστέψτε με όλη την ψυχή σας και σαν μικρά παιδιά,
Αυτόν που λέει: Έλθετε προς εμε οι κοπιώντες και πεφωτισμένοι καγώ αναπαύσω ημάς!

Ευχαριστούμε πολύ»


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...