Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Ο θαυμαστός πρώτος χρόνος ενός μωρού που γεννήθηκε πολύ νωρίς (βίντεο)


Η Lyndsey Miller βρισκόταν στη δουλειά κατά την 25 εβδομάδα κύησης στο πρώτο της παιδί, όταν άρχισε να αισθάνεται κράμπες. Τις απέδωσε αρχικά στην πρωινή της γυμναστική. Όπως αποδείχτηκε, είχε ήδη ξεκινήσει ο τοκετός της. Το μωρό της, ο Ward Miles, γεννήθηκε μόλις τέσσερις ώρες αφού ο γιατρός της την έστειλε στο νοσοκομείο εκείνη τη μέρα. Ήταν 15 εβδομάδες πρόωρος.
original

 Δείτε παρακάτω το συγκλονιστικό βίντεο!


«Από τη μία όλα μοιάζουν συγκεχυμένα, από την άλλη θυμάμαι την ΚΑΘΕ λεπτομέρεια, την κάθε έκφραση στα πρόσωπα των νοσοκόμων, το κάθε συναίσθημα που ένιωθα», λέει ο συζυγός της, Ben, στη HuffPost, ο οποίος είναι φωτογράφος και κινηματογραφιστής. «Δύο μέρες νωρίτερα κάναμε διακοπές σε μια μικρή πόλη στο Μίσιγκαν. Ποιος ξέρει τι θα συνέβαινε αν [βρισκόμασταν ακόμη εκεί];»
Το μωρό κινδύνευε από εγκεφαλικές αιμορραγίες και οι γιατροί δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα. Το μόνο που μπορούσαν να κάνουν όλοι ήταν να προσευχηθούν για τη ζωή του.


Ο Ben έγραφε στο ημερολόγιό του:
Του κρατούσαμε το χέρι, τον κοιτούσαμε, του μιλούσαμε. Δεν φορούσε τη μάσκα οξυγόνου του ούτε είχε το σωληνάκι από το οποίο τρεφόταν. Αισθανόταν καλά χωρίς όλα αυτά. Καθώς τον κοιτούαμε, γύρισε το κεφαλάκι του προς τα εμάς και μετά άνοιξε τα μάτια του. Ξέρουμε πως δεν μπορεί να δει σ’ αυτό το στάδιο, αλλά το γεγονός ότι τα άνοιξε, τα άνοιξε τόσο διάπλατα όσο ποτέ ξανά. Μας κοιτούσε κατάματα. Συνέχιζε να ακολουθεί το βλέμμα μας. Μας κοιτούσε μέσα στα μάτια. Δεν ανοιγόκλεινε τα βλέφαρά του. Πρόλαβα να τον φωτογραφίσω. Ύστερα από λίγο, έκλεισε τα ματάκια του και γύρισε το κεφάλι του ξανά προς το ταβάνι. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη στιγμή εκείνη. Ένιωθα πως μας έλεγε «Είμαι καλά!!! Μην χάνετε την ελπίδα σας!
Η ιστορία του μικρούλη είχε αίσιο τέλος. Ο Ward είναι σήμερα 16 μηνών. Μόλις έμαθε να μπουσουλάει, αν και τέσσερις μήνες τώρα προσπαθεί να περπατήσει, λέει ο μπαμπάς του. Μπορεί να πει μερικές λέξεις, όπως «dog” και «Mc”, ο ένας από τους δύο σκύλους της οικογένειας, ενώ προσπαθεί να πει ακόμη το “puppy” και «Samson”, τον δεύτερο σκύλο.
Ο Ben ετοίμασε λοιπόν το παραπάνω συγκινητικό βίντεο για τα 32α γενέθλια της Lyndsey, αλλά και την επέτειο του ενός έτους από τότε που ο Ward βγήκε από το νοσοκομείο.


πηγή mikroimegaloi.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...