Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Σφοδρός διωγμός των Ορθοδόξων Χριστιανών στη Συρία! Φανατικοί ισλαμιστές απήγαγαν 12 μοναχές από το μοναστήρι της Αγίας Θέκλας που φιλοξενούσε 40 ορφανά!


Help Orthodox Christians in Syria!
Ο σφοδρός διωγμός των Χριστιανών στη Συρία συνεχίζεται, την ώρα που η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με απάθεια τα εγκλήματα ακραίων ισλαμιστών οι οποίοι τα έβαλαν με άοπλες μοναχές και ορφανά παιδιά! Οι Ελληνορθόδοξοι Χριστιανοί της Συρίας, άμαχοι και άοπλοι, γίνονται στόχοι φανατικών, ρατσιστών αντιχριστιανών. Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να προστατεύσει τους Χριστιανούς, τις μοναχές και τα ορφανά παιδιά του μοναστηριού της Αγίας Θέκλας. Φτάνει πια! Οι Χριστιανοί της Μέσης Ανατολής, αυτόχθονες, αραβικής καταγωγής, δεν προκαλούν, ούτε επιτίθενται, αλλά είναι φιλήσυχοι πολίτες και θέλουν σεβασμό των ανθρωπίνων τους δικαιωμάτων!
Δώδεκα ελληνορθόδοξες μοναχές απήχθησαν από.....
τη Μονή όπου διέμεναν, στο ιστορικό κέντρο της χριστιανικής πόλης Μααλούλα, μετά την κατάληψή της, τη νύχτα της Κυριακής προς την Δευτέρα, από Σύρους αντάρτες (τζιχαντιστές της Αλ Κάϊντα), μετέδωσε το Ραδιόφωνο του Βατικανού.
Ο νούντσιος (σ.σ. πρεσβευτής) της Αγίας Έδρας στη Συρία, Μάριο Ζενάρι, δήλωσε ότι πρόκειται για “δώδεκα αδελφές από τη Συρία και τον Λίβανο”.
“Φαίνεται ότι οι τζιχαντιστές αντάρτες τις οδήγησαν στα βόρεια, προς το Γιάμπρουντ. Δεν γνωρίζουμε ακόμη τα κίνητρα των ανταρτών: εάν πρόκειται για απαγωγή ή για να έχουν τον έλεγχο του μοναστηριού ώστε να δρουν ελεύθερα στη Μααλούλα”, πρόσθεσε ο Ζενάρι.
Το ρωμαιοκαθολικό πρακτορείο ειδήσεων AsiaNews που ειδικεύεται σε θρησκευτικά θέματα, μετέδωσε ότι το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας επιβεβαίωσε την είδηση.
Σύμφωνα με το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Sana οι αντάρτες, μεταξύ των οποίων και τζιχαντιστές της οργάνωσης Αλ Νόσρα, μπήκαν στην ελληνορθόδοξη μονή της Αγίας Θέκλας (Μαρ Τάκλα) που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και μέχρι σήμερα ελεγχόταν από τον στρατό. Στη μονή ζούσαν 40 αδελφές και πολλά ορφανά παιδιά.
Οι αντάρτες εισέβαλαν στην πόλη στις 9 Σεπτεμβρίου. Τρεις ημέρες αργότερα ο στρατός μπήκε στη Μααλούλα για να τους καταδιώξει και έκτοτε σημειώνονται σχεδόν καθημερινά συγκρούσεις και ανταλλαγές πυρών.
Η Μααλούλα, σε απόσταση 55 χιλιομέτρων βορείως της Δαμασκού, έχει πολλές εκκλησίες και μοναστήρια. Οι περισσότεροι από τους κατοίκους της είναι ελληνορθόδοξοι χριστιανοί και μιλούν αραμαϊκά, τη γλώσσα που μιλούσε ο Χριστός.
Φ.Γ.- kerdos.gr

anavaseis &ierapostoli

aktines.blogspot.gr 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...