Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Ο γιατρός των φτωχών, ο καρδιοχειρουργός με τη μεγάλη καρδιά.



Ο Αυξέντιος Καλαγκός, καθηγητής της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Γενεύης, με τις δωρεάν επεμβάσεις του,τα τελευταία έντεκα χρόνια έχει δώσει ζωή σε 9.000 παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο. 
Μοναδική του αμοιβή, το χαμόγελο που ξαναγεννήθηκε στα χείλη τους.........


«Η πίστη μου στον Θεό με έχει βοηθήσει πολύ και νιώθω ιδιαιτέρως ευτυχής όταν προσφέρω ζωή και χαρά σε ένα παιδί» . Πρόσθεσε πως «περίπου 10 εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο περιμένουν μήνες να υποβληθούν σε εγχείρηση καρδιάς».

Το όνομά του έχει συνδεθεί με τη σωτηρία πολλών καρδιοπαθών στην Ελλάδα, αλλά και στον Λίβανο, στη Γεωργία, στη Σερβία, στην Κύπρο, στην Ινδία, στο Μαρόκο, στην Αλγερία, στον Μαυρίκιο, στη Μοζαμβίκη, στην Ερυθραία, στο Κιργιστάν, στη Μαδαγασκάρη, στη Βενεζουέλα, στην Ουκρανία και στην Μποτσουάνα.

Ο «γιατρός των φτωχών» βραβεύτηκε από την Ελληνική Επιτροπή της UNICEF για τη δράση και την προώθηση των δικαιωμάτων του παιδιού σε όλο τον κόσμο. Υπάρχουν άνθρωποι που αξίζουν το σεβασμό και το χειροκρότημά μας...σίγουρα ο κ.Καλαγκός είναι ένα απ'αυτούς !!!!
πηγή Ελλαδα ΜΟΥ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...