Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Τα 5 απλά βήματα για να προστατέψετε το παιδί σας από τον ήλιο

Οι ζέστες ξεκίνησαν για τα καλά και είναι μια καλή ευκαιρία αυτό το σαββατοκύριακο να πάρετε την οικογένειά σας για μια εξόρμηση στη θάλασσα...
Πρέπει όμως να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τον ήλιο και τις υπεριώδεις ακτίνες του, ειδικά με τα μικρά παιδιά.

Διαβάστε παρακάτω τα 5 απλά πράγματα που πρέπει να κάνετε για να αποφύγετε τις συνέπειες της έκθεσης στον ήλιο:
1. Παιχνίδι στη σκιά
Τα παιδιά το καλοκαίρι λατρεύουν να παίζουν εκτός σπιτιού. Τα πάρκα, οι παιδικές χαρές και φυσικά οι παραλίες γεμίζουν με παιδικές φωνές και γέλια. Τις πρωινές και τις μεσημεριανές ώρες φροντίστε το παιδί σας να παίζει στη σκιά και στην παραλία κρατάτε πάντα μαζί σας μία μεγάλη ομπρέλα. Έτσι το παιχνίδι θα γίνει πιο απολαυστικό και θα γλιτώσουμε το παιδί μας από την ηλίαση!

2. Στην παραλία έχετε πάντα μαζί σας ένα μπλουζάκι για τη θάλασσα
Συνήθως στη θάλασσα επειδή βουτάμε ανά δεκαπέντε λεπτά και δροσιζόμαστε συνεχώς, δεν αντιλαμβανόμαστε πόση ζέστη έχει και πόσο εύκολο είναι να μας κάψει ο ήλιος. Όταν βγει το μικρό σας από την θάλασσα και για όση ώρα παίζει με τα κουβαδάκια του στην άμμο, φορέστε του ένα μπλουζάκι κατα προτίμηση ανοιχτόχρωμο. Με αυτόν τον τρόπο το σώμα του θα είναι λιγότερο εκτεθειμένο στον ήλιο και θα γλιτώσετε το πιθανό κάψιμο.

3. Προτιμήστε τα μεγάλα καπέλα!
Αποφύγετε τα καπέλα που προστατεύουν μόνο τη μπροστινή πλευρά του κεφαλιού και αγοράστε για το παιδί σας ένα μεγάλο καπέλο, που θα καλύπτει και το πίσω μέρος του κεφαλιού. Έτσι, θα προφυλάξτε τον σβέρκο που είναι ένα σημείο που μπορεί πολύ εύκολα να «αρπάξει».

4. Μην ξεχάσετε τα γυαλιά ήλιου!
Τα μάτια των παιδιών είναι πολύ ευαίσθητα και πρέπει να φοράνε γυαλιά ηλίου όσο πιο νωρίς γίνεται. Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε γυαλιά για όλες τις ηλικίες. Διαλέξτε με το παιδί σας αυτά που του αρέσουν περισσότερο και θα γίνει το αγαπημένο του αξεσουάρ!

5. Βάζετε του αντηλιακό μισή ώρα πριν βγει έξω! Κάντε το συνήθεια!
Μπορεί να τον αφήσαμε για το τέλος, αλλά είναι ο νούμερο ένα κανόνας που δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε όσον αφορά την προστασία από τον ήλιο! Το καλοκαίρι πρέπει καθημερινά πριν βγούμε από το σπίτι και όχι μόνο όταν πηγαίνουμε στη θάλασσα, να βάζουμε λίγο αντηλιακό στο πρόσωπο και το σώμα. Πόσο μάλλον, λοιπόν, τα παιδιά που έχουν ακόμα πιο ευαίσθητο δέρμα από τους μεγάλους. Κάντε τη χρήση του αντηλιακού, καλοκαιρινή συνήθεια και σε συνδυασμό με τα παραπάνω το παιδί σας είναι έτοιμο για ένα ξέφρενο καλοκαίρι!
 
πηγή : Τρομακτικό
πηγή: perivolakipanagias 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...