Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Χιλιάδες λαού στη Λιτανεία της Αγίας Εικόνας στην Τήνο (ΦΩΤΟ)

Χιλιάδες λαού στη Λιτανεία της Αγίας Εικόνας στην Τήνο (ΦΩΤΟ) 
Μετά την Ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Ναό της Αγίας Πελαγίας στην Μονή Κεχροβουνίου και την επι τρίωρο λιτανευτική κάθοδο της αγίας Εικόνος προς την πόλη, φερομένης υπο Ιερέων και Μοναζουσών, στα πρόπυλα της Χώρας, στον Ενοριακό Ναό της Αγίας Παρασκευής, εγένετο η υποδοχή υπό των Σεβ. Μητροπολιτών Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος και Σύρου κ. Δωροθέου Β'.
Εν συνεχεία με απόλυτη εκκλησιαστική τάξη λιτανεία, επικεφαλής έχουσα τους Αρχιερείς, τον Ιερό Κλήρο, την Ηγουμένη και τις Αδελφές της Ι.Μ. Κεχροβουνίου, τον Έπαρχο κ. Ιωάννη Γιαγιά, τον Δήμαρχο κ. Σίμο Ορφανό και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τους Προϊσταμένους των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπροσώπους Συλλόγων και Φορέων, τον χορό των Ιεροψαλτών, τους Ιερόπαιδες και Διακονητές του Ιερού Ιδρύματος, υπό τους παιάνες της Φιλαρμονικής του Ιερού Ιδρύματος, τους συριγμούς των ελλιμενισμένων πλοίων και των λεωφορείων, ως και υπό τους κρότους των εκτοξευθέντων πυροτεχνημάτων, εκδηλώσεων και αυτών, τιμής για την άφιξη της αγίας Εικόνος στην πόλη.
Οι χιλιάδες των προσκυνητών κατέκλυσαν την παραλία και τους γύρω χώρους, πέριξ της μαρμαρίνης εξέδρας "Παντανάσσης" από της οποίας ανεπέμφθη Δέηση και προσλαλιά εκ μέρους του Σεβ. κ. Δωροθέου Β', ο οποίος εκάλεσε τις χιλιάδες των προσκυνητών να ψάλλουν "Τη Υπερμάχω...",αφού αναφέρθηκε και στο μεγάλο Πνευματικό, Κοινωνικό και Φιλανθρωπικό έργο του Ιερού Ιδρύματος και στην εμπιστοσύνη που σήμερα ο πολύπαθος Ελληνικός λαός επιδεικνύει προς την Εκκλησία, αναγνωρίζοντας τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για την στήριξη των ιδιαίτερα ευπαθών οικονομικά κοινωνικών ομάδων.
Ο Σεβ. είπε χαρακτηριστικά "...σας λέγουν ότι η Εκκλησία έχει τρισεκατομμύρια, αλλά ο "θησαυρός" της Εκκλησίας δεν είναι σε θησαυροφυλάκια, είστε Σεις, ο λαός του Θεού, που εκδαπανάται σήμερα με κάθε τρόπο και μέσο για να θεραπεύσει τις πνευματικές και υλικές ανάγκες σας, και δώσει απαντήσεις στις ανασυχίες και τους προβληματισμούς σας...".
Μετά ταύτα η αγία Εικόνα φερομένη επί των ώμων των ανδρών του Λιμενικού Σώματος, αλλά και των προσκυνητών, επανήλθε και ενεθρονίσθη, δια χειρών του Σεβ. κ. Χαρίτωνος στον Πανίερο Ναό της.
Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης, Δήμητρα Φανερού
2407lit.jpg
2407lit1.jpg
2407lit2.jpg
2407lit3.jpg
2407lit4.jpg
2407lit5.jpg
2407lit6.jpg
2407lit7.jpg
2407lit8.jpg
2407lit9.jpg
2407lit10.jpg
2407lit11.jpg
πηγή : akouei.blogspot.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...