Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Η Εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Ενορία Αγίων Αντωνίου και Χαραλάμπους εις Κρύα Ιτεών Πατρών - 14.9.2015 (φωτο)

Γράφει ο Χρήστος Φωτόπουλος
Με λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάσθη η Μεγάλη εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου στα Κρύα Ιτεών των Πατρών.
Των Ακολουθιών προέστη ο αιδεσιμολογιώτατος πρωτοπρεσβύτερος Σταύρος Καλαμπαλίκης, ο οποίος εόρταζε και τα ονομαστήριά του, συμπαραστατούμενος υπό του προϊσταμένου του Ιερού Ναού π. Ιωάννου Δημητροπούλου.
Εις το τέλος της Θεία Λειτουργίας ο π. Ιωάννης ευχήθη τα εικότα εις τον συνεφημέριό του π. Σταύρο και αφού εξήρε την προσφορά του δια την δεκαετή σχεδόν υπηρεσία του στον Ναό του προσέφερε ως δώρο έναν επιστήθιον Σταυρόν.
Παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι εργάζονταν εφ όσον δια το κράτος ήτο εργάσιμη ημέρα, ο Ναός ήταν ικανοποιητικά γεμάτος από κόσμο οι οποίοι έσπευσαν να κοινωνήσουν του Σώματος και του Αίματος του Σωτήρος και να προσκυνήσουν τεμάχιον τιμίου Ξύλου το οποίο ήταν ενσωματωμένο εις τον Σταυρόν ευλογίας.









































































φωτογραφίες: Πρεσβυτέρα Γεωργία
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...