Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Γεννήθηκε η ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ - Διαβάστε τις Βασικές Αρχές, επισκεφθείτε την Ιστοσελίδα και εγγραφείτε Μέλη!



Επιτέλους, ο ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ πολιτικός σχηματισμός είναι γεγονός!

Η ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ έρχεται για να δώσει Αγώνα και Μαρτυρία Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος!


Μπορείτε να εγγραφείτε άμεσα Μέλη, συμπληρώνοντας την σχετική Αίτηση και αποστέλλοντάς την στα γραφεία μας στην Αθήνα.

Ακολουθούν οι Βασικές Αρχές της νέας πολιτικής κίνησης, όπως περιλαμβάνονται στην Ιδρυτική Διακήρυξη:


ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ (ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ)
Ἀπόντος πολιτικοῦ σχήματος μὲ χριστιανικὲς ἀρχές, οἱ χριστιανοὶ ἂς ἐπιλέξουν χριστιανούς, ἠθικούς, ἀξίους, τιμίους πολιτικοὺς σὲ κάθε κόμμα, μὴ ἀνήκοντας εἰς τὴν μασονικὴν στοὰν ἢ εἰς ἄλλας σκοτεινὰς κινήσεις, ἀγαπῶντας τὸ Ἔθνος καὶ τὴν Ἐκκλησίαν ὑπὸ τὸν θεμελιώδη ὅρον, ἂν τὸ κόμμα εἰς τὸ ὁποῖον ἀνήκει, ἐνεργήσῃ τι τὸ ὁποῖον ἀντίκειται εἰς τὴν χριστιανικὴν πίστιν καὶ ἠθικήν, νὰ μὴ διστάσῃ νὰ ἐξέλθῃ αὐτοῦ καὶ νὰ ἑνωθῇ μὲ ἄλλα χριστιανικὰ στοιχεῖα, καὶ ὅλοι μαζὶ νὰ δημιουργήσουν πολιτικὸν σχῆμα εὐαγγελικῶν ἀρχῶν πρὸς σωτηρίαν τοῦ Ἔθνους… Εἴθε εἰς τὰς μεταπροσεχεῖς ἐκλογὰς νὰ ὑπάρχῃ ἰσχυρὸν πολιτικὸν σχῆμα μὲ Ὀρθόδοξα Χριστιανικὰ θεμέλια......

Τὸ σχῆμα τοῦτο θὰ εἶνε ἡ πολιτικὴ ἔκφρασις τῶν πιστευόντων εἰς τὸ Εὐαγγέλιον… εἴθε νὰ ὑπάρξῃ ἰσχυρὸν πολιτικὸν σχῆμα μὲ θεμέλιον τὸν Χριστὸν καὶ τὸ Εὐαγγέλιόν Του."

Μητροπολίτης Φλωρίνης Αυγουστίνος Καντιώτης

Είμαστε Έλληνες πολίτες που βλέποντας την συνεχιζόμενη καθοδική πορεία της Πατρίδας μας, αποφασίσαμε να δράσουμε. Πιστεύουμε στην Ορθοδοξία και αγωνιζόμαστε υπέρ Πίστεως και Πατρίδος, για την υπεράσπιση των Ελληνικών και Ορθόδοξων Αξιών, την προάσπιση της Οικογένειας και την διαφύλαξη των Παραδόσεών μας.

Η παρούσα κατάσταση καθώς και οι τελευταίες εξελίξεις στη χώρα μας, απέδειξαν πως ολόκληρο το πολιτικό σύστημα νοσεί και χρήζει άμεσης θεραπείας. Από δεξιά μέχρι αριστερά, όλα τα κόμματα απομυθοποιήθηκαν πλήρως στα μάτια των πολιτών, ενώ η ανυπαρξία μιας πραγματικά Ελληνικής και Ορθόδοξης φωνής, πέρα από ανώφελους και παρωχημένους ιδεολογικούς διαχωρισμούς, κάνει επιτακτική την ανάγκη δημιουργίας ενός  νέου πολιτικού σχήματος: Ενωτικού, Πατριωτικού και Ορθόδοξου.

Δεδομένου ότι το πολίτευμά μας είναι η δημοκρατία, αισθανόμαστε την ανάγκη να συμμετάσχουμε στα πλαίσια αυτής με τις ανάλογες διαδικασίες μέσω Εκλογών, στην ανάδειξη ανθρώπων ικανών, πιστών και εμφορούμενων από εθνικά ιδεώδη, προκειμένου να ανατρέψουμε την πορεία προς το γκρεμό που έχει πάρει το ελληνικό κράτος, εξαιτίας της κακοδιαχείρισης δεκαετιών.

Για να γίνει αυτό, η Ελλάδα θα πρέπει να απεμπλακεί άμεσα από οποιουδήποτε είδους Μνημόνια ή συμφωνίες με την Ε.Ε και το Δ.Ν.Τ που είναι δυσβάσταχτες για την οικονομία και τον ελληνικό λαό. Πιστεύουμε πως η χώρα μας μπορεί να βρει το δρόμο της μέσα από το Εθνικό Νόμισμα, με ανάκτηση της χαμένης Εθνικής Κυριαρχίας, ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής και παράλληλη καταπολέμηση της διαφθοράς. Είναι επιτακτική ανάγκη η αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών σχετικά με το ζήτημα, προκειμένου να προκηρυχθεί δημοψήφισμα με σαφές ερώτημα “Ευρώ ή Εθνικό Νόμισμα” και να παρθούν με ηρεμία, νηφαλιότητα και εθνική ενότητα οι σχετικές αποφάσεις.

Δεν είναι όμως μόνο τα οικονομικά θέματα που απασχολούν τους Έλληνες πολίτες. Δυστυχώς, μέσω της παραπληροφόρησης των Μ.Μ.Ε πολύς κόσμος δεν αντιλαμβάνεται πως αυτή τη στιγμή, πρωταρχικός μας στόχος πρέπει να είναι η ύπαρξη του Ελληνικού Έθνους, που κινδυνεύει να εξαφανιστεί από διάφορους παράγοντες που περιλαμβάνουν την υπογεννητικότητα, τις εκτρώσεις, την ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση και την μετανάστευση εκατοντάδων χιλιάδων νέων Ελλήνων στο εξωτερικό.

Θεωρούμε ύψιστης, εθνικής σημασίας τα παραπάνω προβλήματα και πατριωτικό μας καθήκον τη λύση τους με κίνητρα σε νέους γονείς, δραστική φοροαπαλλαγή πολυτέκνων οικογενειών και ποινικοποίηση των αμβλώσεων, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί το δημογραφικό ζήτημα. Επίσης, φροντίζουμε να απαλλαγεί η νεολαία μας και όχι μόνον από την μάστιγα των ναρκωτικών, με ισόβια κάθειρξη στους εμπόρους και ποινικοποίηση όλων των ναρκωτικών ουσιών. Παράλληλα, επιμένουμε στη μεταλαμπάδευση των αξιών και αρχών της Ελληνορθοδοξίας στους νέους μας, αυτές που εδώ και χρόνια ξεχάστηκαν, διαστρεβλώθηκαν και αντικαταστάθηκαν από τον ψυχρό υλισμό της παραπαίουσας Δύσης.

Σχετικά με το μεταναστευτικό ζήτημα, τονίζουμε πως είναι παράλογο να μην παίρνονται συγκεκριμένα μέτρα κατά της λαθρομετανάστευσης, που έχει γίνει πληγή στη χώρα μας, απειλώντας την με εθνολογική και κοινωνική αλλοίωση. Ζητάμε λοιπόν της κατάργηση της απαράδεκτης συνθήκης “Δουβλίνο 2” που έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε αποθήκη ψυχών εκατομμυρίων αλλοδαπών. Παράλληλα, αντιμετωπίζουμε αποφασιστικά την παράνομη μετανάστευση με αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων, χτύπημα του δουλεμπορίου και απόδοση νομίμων δικαιολογητικών μόνο σε πιστοποιημένους πρόσφυγες χωρών ευρισκόμενες σε εμπόλεμη κατάσταση. Επίσης, απαγορεύουμε την απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας σε αλλοδαπούς και την ανέγερση τζαμιών για τους μουσουλμάνους, που γυρίζουν την χώρα μας αιώνες πίσω, στα μαύρα χρόνια της τουρκοκρατίας.

Κύριο μέλημα της “Ελληνορθόδοξης Συμμαχίας” είναι η καταπολέμηση της ανεργίας και ο επαναπατρισμός των εκατοντάδων χιλιάδων νέων που εγκατέλειψαν τη χώρα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Θεσπίζουμε κίνητρα όπως χαμηλή φορολογία και άτοκα δάνεια για τη δημιουργία νέας επιχείρησης, καθώς και αξιοποίηση των πολλών επιστημόνων μας στα ελληνικά ερευνητικά κέντρα. Επίσης, αξιοποιούμε τον ορυκτό μας πλούτο με γνώμονα το συμφέρον του Έθνους, αρνούμενοι να δεχθούμε οποιασδήποτε μορφής συνεκμετάλλευση για όσα δικαιωματικά μας ανήκουν.

Ο αγρότης, ο βιοτέχνης, ο ελεύθερος επαγγελματίας, ο υπάλληλος δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και γενικότερα κάθε εργαζόμενος δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται μονάχα ως φορολογικές πηγές εισόδων, αλλά ως ο βασικός κορμός της οικονομικής ευημερίας και παραγωγής της χώρας μας. Η κοινωνική δικαιοσύνη και η κατανομή των φορολογικών βαρών αναλόγως της οικονομικής κατάστασης του καθενός δεν είναι απλά ευχολόγια, αλλά βασικό μέλημα για την “Ελληνορθόδοξη Συμμαχία”.

Όσον αφορά την εξωτερική πολιτική, δεν αποδεχόμαστε καμία “λύση” στο όνομα των Σκοπίων που να περιλαμβάνει τη λέξη “Μακεδονία” ή παράγωγά του. Απαντάμε δυναμικά στις προκλήσεις της Αλβανίας, με έμπρακτη συμπαράσταση στους δοκιμαζόμενους Έλληνες της Βορείας Ηπείρου. Καταγγέλουμε τις προκλήσεις της Τουρκίας και, σε περίπτωση που εμμείνει σε αυτές, επαναπροσδιορίζουμε τις εμπορικές σχέσεις μαζί της. Δεν θεωρούμε πως “Η Κύπρος είναι μακριά”, αντίθετα για μας πρόκειται για τη συνέχεια της Ελλάδας στην Ανατολή.

Σημαντικό κεφάλαιο για την “Ελληνορθόδοξη Συμμαχία” είναι η διατήρηση, προάσπιση και προβολή των Ελληνικών και Ορθόδοξων Αρχών μας: Δεν θεωρούμε την Ορθοδοξία μόνον ως ένα “συστατικό” του Ελληνισμού, ούτε ως κάτι ξεπερασμένο, φολκλορικού τύπου κοινωνικό φορέα. Αντίθετα, πιστεύουμε στην ενεργό συμμετοχή της  Εκκλησίας μας στην καθημερινότητα του πολίτη και είμαστε δίπλα στα Μοναστήρια και τους Ιερείς μας, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Ειδικά το Άγιον Όρος, είναι για μας Φάρος Ορθοδοξίας. Αντιστεκόμαστε στην παραχάραξη της Ιστορίας και ενισχύουμε την Παιδεία με τις διαχρονικές αξίες των παππούδων και των γιαγιάδων μας, δηλαδή την Πίστη στον Χριστό και την Αγάπη στην Πατρίδα!

Αναγνωρίζουμε το δικαίωμα όλων των λαών του κόσμου να επιλέγουν τη θρησκεία τους, σύμφωνα με τις παραδόσεις τους. Όμως, αυτό δεν σημαίνει πως αποδεχόμαστε τις πρακτικές της Νέας Τάξης Πραγμάτων που επιτάσσουν την παγκοσμιοποίηση και τον οικουμενισμό. Αρνούμαστε να αποδεχθούμε τη διάλυση της οικογένειας μέσω της επιβολής της ομοφυλοφιλίας και της συστηματικής πλύσης εγκεφάλου που γίνεται σε αυτή  την κατεύθυνση από τα Μ.Μ.Ε. Δεν έχουμε σχέσεις και δεν εμπλεκόμαστε σε αδιέξοδους διαλόγους με άτομα που ανήκουν στη Μασωνία, τους Ροταριανούς και άλλες σκοτεινές λέσχες. Αντιστεκόμαστε στην επιβολή της “Κάρτας του πολίτη” και άλλων παρόμοιων πρακτικών (πλαστικό χρήμα), που στόχο έχουν την υποδούλωση του ανθρώπου και την μεταβολή του σε αριθμό – καταναλωτή.

Είμαστε ανοιχτοί σε συζήτηση με οποιονδήποτε έχει κοινά ιδανικά, τα οποία φυσικά δεν περιορίζονται μόνο στην οικονομική πολιτική, αλλά επεκτείνονται και σε Εθνικά και θρησκευτικά θέματα. Η “Ελληνορθόδοξη Συμμαχία” ακολουθεί δημοκρατικές διαδικασίες και σέβεται τη γνώμη όλων των μελών της. Θεωρούμε ότι προέχει η σωτηρία της Πατρίδας και ακολουθούν τα – όποια – αξιώματα. Αγωνιζόμαστε για την ενότητα όλων των Ελλήνων, μακριά από διχαστικές ξενόφερτες ιδεολογίες.

Δυστυχώς, η παρούσα μορφή κοινοβουλευτισμού στη χώρα μας ευνοεί τον παρασιτισμό και νεοπλουτισμό των κομματικών εκπροσώπων, ενώ ο λαός δυστυχεί. Είμαστε αποφασισμένοι, με όποιες δυνάμεις έχουμε, να υπηρετήσουμε τον πολίτη και να δώσουμε παντού το παράδειγμα του “διακονήσαι” και όχι του “διακονηθήναι”. Αντιτασσόμαστε σε κάθε μορφή οικογενειοκρατίας και ρουσφετιού, προωθώντας την αξιοκρατία, την ισονομία και ισοπολιτεία. Στηριζόμαστε μονάχα στις οικονομικές εισφορές των μελών και υποστηρικτών μας, αρνούμενοι να αποδεχθούμε ύποπτες χορηγίες από το υπάρχον οικονομικό κατεστημένο.

Έχουμε τη γνώμη πως ήρθε η ώρα να αναλάβουμε επιτέλους δράση! Κουραστήκαμε πια από τα ψέματα και τα μεγάλα λόγια, την αδράνεια των μεγαλοσχημόνων (με ελάχιστες εξαιρέσεις) και την εξαπάτηση από το παλαιό πολιτικό σύστημα. Γι' αυτό λοιπόν:

  • Καλούμε όλους όσους αισθάνονται και είναι Έλληνες και Ορθόδοξοι Χριστιανοί.
  • Όλους όσους πιστεύουν σε Χριστό και σε Ελλάδα.
  • Όλους όσους θεωρούν πως τίποτα δεν χάθηκε, αλλά αξίζει να αγωνιστούμε μαζί για την πραγματική συσπείρωση όλων των Ορθοδόξων Ελλήνων.

Να συμπαραταχθούμε στον κοινό αγώνα και να παλέψουμε ενωμένοι για την Ελλάδα που μας άφησαν παρακαταθήκη οι Αγωνιστές του '21, όταν έπιασαν τα άρματα πρώτα υπέρ Πίστεως και έπειτα υπέρ Πατρίδος. Για την Ελλάδα που έχει τον Σταυρό στη σημαία της ψηλά!

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ!

ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΞΕΚΙΝΑΜΕ...!
Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή
Κασιδάκης Μιχάλης
Σωτηρόπουλος Δημήτρης
Χριστοδουλίδης Κυπριανός
πηγή: hellas-orthodoxy.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...