Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Προσκυνηματική εκδρομή στην Ιερά Μονή Οσίου Δαυίδ και στον Όσιο Ιωάννη το Ρώσσο στην Εύβοια


Γράφει ο Χρήστος Φωτόπουλος
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προσκυνηματική εκδρομή του Ιερού Ναού Αγίων Χαραλάμπους και Αντωνίου Κρύα Ιτεών Πατρών εις την Ιερά Μονή Οσίου Δαυίδ Γέροντος του εν Ευβοία και εις τον Ιερό προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Ρώσσου και Ομολογητού εις το Νέον Προκόπιον Ευβοίας την Τρίτη 31 του παρελθόντος μηνός Μαΐου.
Τη συνοδεία των Πατέρων της Ενορίας π.Ιωάννου και π.Σταύρου, οι προσκυνητές ανεχώρησαν το πρωί εκ της πόλεώς μας και κατέφθασαν το μεσημέρι εις την Μονήν του Οσίου Δαυίδ. Εκεί προσεκύνησαν την χείρα του Αγίου και ενημερώθηκαν δια το ιστορικόν της Μονής υπό του Ιερομονάχου π. Ανθίμου. Μετά την σύντομον δέησιν και το Τρισάγιο στον τάφο του Μακαριστού και ηγιασμένου Γέροντος π. Ιακώβου Τσαλίκη, προσεφέρθη πλούσιο μοναστηριακό κέρασμα.

Ακολούθως οι προσκυνητές πήραν τον δρόμο δια το Νέο Προκόπιο. Εκεί στο Ναό του Αγίου προσεκύνησαν το άφθαρτο Σκήνωμά του και ετέλεσαν μικράν δέησιν ικεσίας ενώπιον αυτού.
Στην συνέχεια είχαν την δυνατότητα να απολαύσουν το μεσημεριανό φαγητό εις την γύρω περιοχή.
Πλούσιοι πνευματικώς και πλήρης ιερών αισθημάτων έχοντας αφήσει τους πόνους των καρδιών τους, τα δάκρυα και τας ικεσίας τους ενώπιον των Αγίων και δι αυτών ενώπιον του Αναστάντος Κυρίου, οι προσκυνητές μας επέστρεψαν αργά το βράδυ εις τα ίδια έχοντας όμως αφήσει τας καρδίας τους εις τόπους Αγίους και Ιερούς.
Η εκδρομή επισφραγίσθη υπό του προϊσταμένου του Ναού π. Ιωάννου ο οποίος έκανε μικρόν απολογισμόν της όλης ημέρας κι ευχαρίστησε θερμώς πάντας δια την συμμετοχή και την πνευματικήν παρουσία των εις τα Προσκυνήματα.
























































φωτοφίες: Πρεσβυτέρα Γεωργία Δημητροπούλου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...