Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

ΑΞΙΟΣ - Μητροπολίτης σε τρακτέρ μαζεύει πατάτες για τα ιδρύματα της περιοχής του (Βίντεο)

Και φέτος με πρωτοβουλία και εργασία του Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, φυτεύτηκε κατά την αρχή του Μαρτίου μια έκταση άνω των
τριών στρεμμάτων με πατάτες στα κτήματα της Μονής Σίντζας στο Λεωνίδιο. 

Και πριν από λίγες μέρες εθελοντές κληρικοί, αλλά και λαϊκοί από την Τρίπολη και τις γύρω περιοχές, από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν την κοπιαστική εργασία συγκομιδής άνω των έξι τόνων οικολογικής πατάτας.
Οι πατάτες, οι οποίες συγκεντρώθηκαν και φέτος, θα διανεμηθούν στα Ιδρύματα της Ιεράς Μητροπόλεως, στα δυό Γηροκομεία της, στο Ίδρυμα Τυφλών της Τριπόλεως, στις Ιερές Μονές και στο Φιλανθρωπικό Πρόγραμμα της Ιεράς Μητροπόλεως «Το καλάθι του πτωχού αδελφού». 

Ο Μητροπολίτης είπε στα ΜΜΕ: «Σας κάνει εντύπωση που ασχολούμαστε με την καλλιέργεια της πατάτας και ότι εγώ οδηγώ το τρακτέρ. 
Αυτό το κάνουμε όχι για να κερδίσουμε χρήματα, αλλά να στείλουμε το μήνυμα ότι όταν αγαπάς τη γη και τη φροντίζεις, σου ανταποδίδει πολλαπλάσια αγαθά. Και θέλω να τονίσω λάθος που κάναμε εμείς οι Έλληνες να εγκαταλείψουμε τη γη μας και από νοικοκυραίοι που ήμασταν, γίναμε υπηρέτες. 
Όλοι μάθαμε στο εύκολο κέρδος και κανένας δεν εργάζεται. 
Εγώ νιώθω καλύτερα πάνω στα τρακτέρ και όχι όταν είμαι στο γραφείο που έρχονται όχι για να δουν τι κάνω, αλλά για να ζητήσουν κάτι ή για να κοροϊδέψουν…».
πηγή:blablaworldnews.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...