Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Η Εορτή της Παναγίας Σκέπης και η Δοξολογία για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Ενορία μας (φωτογραφίες)


Με κάθε λαμπρότητα εψάλη η Ακολουθία για την Εορτή της Φωτοφόρου Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου εις τον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου στα κρύα Ιτεών.
Πλήθος πιστών προσήλθε προκειμένου να εκκλησιαστεί διά την μεγάλην αυτή Εορτήν της Παναγίας μας, και να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του προς την Μητέρα του Θεού, διά την σκέπην και την προστασίαν Της στον αγώνα των Ελλήνων έναντι των αλαζόνων Ιταλών.

Λίγο πριν το τέλος εψάλη Δοξολογία για την επέτειο του ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940, με τη συμμετοχή παιδιών ενδεδυμένων παραδοσικάς φορεσιάς.
Ο π. Ιωάννης προϊστάμενος του Ναού, στην σύντομη προσλαλιά του για την Εορτή του Έθνους, αφού ευχήθηκε σε όλους, ευχαρίστησε τους γονείς που έφεραν τα παιδιά τους ενδεδυμένα όπως αρμόζει εις την ημέρα. Τους επήνεσσε διότι με αυτόν τον τρόπο φροντίζουν για την σωστή ανατροφή των παιδιών τους, φυτεύουν μέσα στην ψυχή τους την αγάπη για την Πατρίδα και τους μεταδίδουν την πραγματική Ελληνική Ιστορία ανόθευτη, εις πείσμα όλων αυτών που προσπαθούν με κάθε τρόπο, να την διαστρεβλώσουν και αφανίσουν.
Κλείνοντας ο π. Ιωάννης, εμφανώς συγκινημένος, προέτρεψε άπαντες να ψάλλουν τον Εθνικό μας Ύμνο, πράγμα που όλοι έκαναν με πολλή υπερηφάνεια, καμαρώνοντας τα παιδιά μας τα οποία με λεβεντιά κυμάτιζαν τις Ελληνικές Σημαίες. 


 

 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...