Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ 116 Π.Μ. ΣΤΟΝ ΑΡΑΞΟ (Βίντεο)

Φωτογραφίες - Βίντεο: Νικόλαος Δημόπουλος

Την  Τρίτη 8 Νοεμβρίου,  η Πολεμική Αεροπορία εόρτασε τους προστάτες της Αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ. Στο αεροδρόμιο της 116 Πτέρυγας Μάχης στον Άραξο, στις 11 το πρωί τελέστηκε  πανηγυρική  δοξολογία την οποία τέλεσε ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, στη συνέχεια ανεγνώσθη η ημερησία διαταγή του  Αρχηγού ΓΕΑ  Αντιπτεράρχου (Ι) Χρήστου Βαΐτση.

………… «Σήμερα πολύ περισσότερο απ΄ ότι στο πρότερο παρελθόν η Ελλάδα βρίσκεται μέσα στην δίνη μιας δημοσιονομικής κρίσης, αλλά και σε ένα ρευστό, παράξενο και πολύ σαθρό γεωπολιτικό περιβάλλον, στο οποίο ακούγονται φωνές χωρίς ίχνους λογικής. Αντίθετες κάθε έννοια διεθνούς δικαίου περί αμφισβήτησης ακόμα και εδαφών της πατρίδας μας, εδάφη που από τα βάθη των αιώνων ακτινοβολούν την αδιαμφισβήτητη ελληνική κυριότητα, τον απαράμιλλο ελληνικό πολιτισμό και το πνεύμα των προγόνων μας.
Στη δοκιμασία ετούτη και σε απάντηση σ΄αυτές τις άναρθρες για τα ώτα της έννομης διεθνούς τάξης, η Π. Α. με την διαρκή μεθοδική επιμονή και αποτελεσματική προσπάθεια των στελεχών της φωνάζει ένα βροντερό παρών. Η Π.Α. προτάσσει με αποφασιστικότητα τις δυνάμεις της και τολμάμε μέσα από την φλόγα που πυρώνει τις καρδιές των ανθρώπων που την υπηρετούν να χαράξει το μέλλον, την έμπνευση, αισιοδοξία, δημιουργικότητα και όραμα»…………..
……..«Την παρούσα όμως περίοδο τα κελεύσματα της ιστορίας είναι διαφορετικά. Ας αφήσουμε στην άκρη τις δυσκολίες και ας υπερβούμε τους εαυτούς μας. Εργαζόμενοι με πείσμα, οξυδέρκεια και ενθουσιασμό, ας αναλογισθούμε "τι περισσότερο μπορούμε να προσφέρουμε στην ΠΑ και στην πατρίδα". Αν δεν το κάνουμε εμείς, τότε ποιος; Είναι ίσως η στιγμή που η πατρίδα μας χρειάζεται περισσότερο από ποτέ»……..

Στην εορταστική εκδήλωση παρευρέθησαν, ο βουλευτής Αχαΐας  Ανδρέας Ριζούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτριος Δριβίλας, ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου, εκπρόσωποι πολιτικών υπηρεσιών, φορέων, στρατιωτικών αρχών και σωμάτων ασφαλείας.
Ακολούθως, οι προσκεκλημένοι  ξεναγήθηκαν από το Διοικητή της 116 ΠΜ Σμήναρχο (Ι) Γεώργιο Βαγενά  και αξιωματικούς στην στατική έκθεση αεροσκαφών. 
















Φωτογραφίες - Βίντεο: Νικόλαος Δημόπουλος
και



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...