Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

Τα Κρύα Ιτεών των Πατρών τίμησαν την Μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Παναγή Ιερέως του Μπασιά του εν Κεφαλληνία (φωτογραφίες + Βίντεο)

Γράφει ο Χρήστος Φωτόπουλος
Μεγαλοπρεπώς εορτάσθη η Μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Παναγή Ιερέως του Μπασιά του εν Κεφαλληνία, το διήμερο 6 και 7 Ιουνίου ενεστώτος έτους εις τον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου στα Κρύα Ιτεών των Πατρών.
Την παραμονήν της Εορτής το εσπέρας, ετελέσθη ο Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλιστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, ο οποίος ως Κεφαλλήν τη καταγωγή, ομίλησε συγκινητικότατα διά τον Άγιον Παναγήν περιγράφοντας πολλά σημεία της οσιακής ζωής του.
Την πρωίαν ανήμερα της εορτής, ετελέσθησαν ο Όρθρος και εν συνεχεία η πανηγυρική Θεία Λειτουργία εις την οποίαν προεξήρχε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Σκιαδαρέσης, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέου πολιούχου των Πατρών. Ο π. Νικόλαος κήρυξε τον θείον λόγον ομιλώντας γλαφυρώς περί της βιωτής του τιμωμένου Αγίου.
Αφ' εσπέρας εψάλλη Ιερά παράκλησις προς τον Άγιον. Εν συνεχεία ετελέσθη Λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος και των λειψάνων του Οσίου εις τους δρόμους της Ενορίας, τη συνοδεία της μουσικής μπάντας του Δήμου Πατρέων. Των ακολουθιών αυτών προέστη ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Κωνσταντίνος Θεοδωρόπουλος, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αγυίας. Μετά την Λιτάνευσιν, ο π. Κωνσταντίνος απήυθυνε αγαθόν λόγον προς τους παρόντας.
Ακολούθως τον λόγο έλαβε ο προϊστάμενος του Ναού Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Δημητρόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Άγιον Θεόν δια τον λαμπρόν εορτασμόν που επεφύλαξε κι εφέτος εις την Ενορίαν διά τον Άγιον Παναγήν, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατον Ποιμενάρχην ημών, Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομον, με την ευλογίαν του οποίου επραγματοποιήθη η Πανήγυρις, το ιερατείον που προσήλθε εις τας Ακολουθίας, καθώς και άπαντας τους κοπιόντας και ψάλλοντας.
Μετά το πέρας των λατρευτικών εκδηλώσεων, ακολούθησαν κεράσματα που επιμελήθησαν κυρίες της Ενορίας και πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς εις τον αύλειον χώρον του Ναού εις το οποίο συμμετείχαν, το χορευτικό του Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Πατρών, το Λαϊκό Μουσικοχορευτικό Εργαστήρι Πατρών, καθώς και ο Φάρος Ποντίων Πατρών.
Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι εις όλας τας Ακολουθίας αναπεύθησαν προσευχητικαί δεήσεις διά τα παιδιά τα διαγωνιζόμενα εις τας πανελληνίους εξετάσεις.





















































































































































































































Φωτογραφίες: Πρεσβυτέρα Γεωργία Δημητροπούλου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...