Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019

Tα Εγκώμια της Υπεραγίας Θεοτόκου εις τον Ι. Ν. του Αγίου Αντωνίου στα Κρύα Ιτεών (φωτογραφίες) 2019


Με κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια συνάμα, ετελέσθη η Ιερά Αγρυπνία εις τον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου στα Κρύα Ιτεών των Πατρών, το βράδυ της Τρίτης 13 προς 14 Αυγούστου, όπου εψάλλησαν και φέτος τα Εγκώμια προς την Κυρία των Αγγέλων, την Υπεραγία Θεοτόκο.
Η Ιερά Αγρυπνία ξεκίνησε με την Ακολουθία του Εσπερινού των προεορτίων της Κοιμήσεως της Παναγίας μας και την ευλόγηση των Άρτων που προσέφεραν πολλοί ενορίτες, υπέρ υγείας και ευλογίας της οικογενείας των.
Ακολούθησε ο Όρθρος, εις το τέλος του οποίου ελιτανεύθη ευλαβώς, το Πανάχραντον και Ζωαρχικόν Σκήνος της Υπεραγίας Θεοτόκου πέριξ του Ναού, με τη συμμετοχή πλειάδος πιστών.

Των Ιερών Ακολουθιών προέστη ο Αιδεσιμολογιώτατος πρεσβύτερος π. Θεμιστοκλής Δημητρόπουλος, εφημέριος του Μητροπολιτικού Ναού των Πατρών, ο οποίος και ομίλησε επικαίρως, συμπαραστατούμενος υπό του Αιδεσιμολογιωτάτου πρεσβυτέρου π. Γερασίμου Δημητροπούλου, εφημεμερίου Ι.Ν. Τιμίου Προδρόμου Κάτω Αχαΐας και των Ιερέων του Ναού π. Σταύρου και π. Ιωάννου.
Την Αγρυπνία ελάμπρυναν όπως κάθε χρόνο άλλωστε, οι μελωδικότατες φωνές της γυναικείας Χορωδίας "Πανύμνητος" υπό την διεύθυνση της κ. Αφροδίτης Χρυσανθακοπούλου, με τη συνεργασία των ιεροψαλτών κ. Παναγιώτου Αρβανίτη κ. Κωνσταντίνου Γκοτσοπούλου και κ. Αποστόλου Παπανίκου.
Αξίζει να αναφερθεί πέρα από τη μεγαλοπρέπεια της Ακολουθίας και τον υπέροχο διάκοσμο του Ναού, ότι διανεμήθηκαν σε όλο το εκκλησίασμα ειδικά διακοσμημένα κεράκια για την περιφορά του Επιταφίου, καθώς και ενθύμια ευλογημένα πάνω στο Σκήνωμα της "Μεγάλης μας Μάνας", τα οποία με πολύ μεράκι δημιούργησαν συνεργάτες του προϊσταμένου του Ναού π. Ιωάννου Δημητροπούλου υπό την καθοδήσηση της πρεσβυτέρας Γεωργίας Δημητροπούλου.
Τον στολισμό του Επιταφίου της Υπεραγίας Θεοτόκου για ακόμη μία φορά επιμελήθηκε ο κ. Αντώνιος Ντζούφρας. Τα άνθη προσέφεραν οι: Γεράσιμος Λαγαρός, Σωτηρία Σαζακλή, Βασιλική Βυζοπούλου, Παναγιώτης Ντζούφρας, Αφροδίτη Γκοτσούλια, Βασίλειος Μάρκος, Ευαγγελία Κοκοβίκα, Περσεφόνη Αποστολοπούλου, Ιωάννης Μάρκος, Ανώνυμος, Ανώνυμος, Αντώνιος Ντζούφρας Βασίλειος Λιβάνης, Άγγελος Ντζούφρας, Βασιλική Κραβαριώτη, Παρασκευή Αφαλωνιάτη, Βασιλική Σταθοπούλου, Μαριάννα Θεοδωρακάτου, κ. Καραλή, Χρήστος Δημητρόπουλος, Δήμητρα Αντωνιάδη, Ανώνυμος, Χαρίδημος Γαβριελάτος, Κωνσταντίνος Δημητρακόπουλος, Ειρήνη Βαρυτιμίδη, κ. Οικονομοπούλου, Νικολίτσα Στούμπανου, Αγγελική Τυροσβούτη, Σωκράτης Κουτσοκώστας, Ιωάννα Αθανασοπούλου, Ιωάννα Παπαχρήστου, Αθανασία Μπιτούνη.
Η Παναγία μας ας είναι σε όλους βοήθεια!



































































































































Φωτογραφίες:Πρεσβυτέρα Γεωργία Δημητροπούλου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...