Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Οι "θαυματουργές" ιδιότητες της μαστίχας


Οι "θαυματουργές" ιδιότητες της μαστίχας

Στην κουζίνα χρησιμοποιείται ως μπαχαρικό, ως γλυκό του κουταλιού (το γνωστό «υποβρύχιο») ή στο ψωμί και τα λικέρ. Στην ιατρική έχει ευρεία χρήση σε αλοιφές για εγκαύματα, για την παρασκευή ραμμάτων, επιδέσμων και υλικών αντισηψίας. Στον κόσμο της ομορφιάς η μαστίχα χρησιμοποιείται σε κρέμες προσώπου, σε σαπούνια κ.ά.. Αυτό το θαυματουργό δάκρυ έχει πολλές εφαρμογές στην καθημερινότητά μας με βασικό πλεονέκτημα: είναι Ελληνική 100%!

Τι άλλο κάνει:
-Ανακουφίζει το στομάχι: Η λήψη μαστίχας, ακόμα και σε ελάχιστες δόσεις, μπορεί να θεραπεύσει το πεπτικό έλκος. ενώ ανακουφίζει από τα συμπτώματά του έλκους.
- Είναι αντιοξειδωτική: Περιέχει τερπένια, ουσίες οι οποίες έχουν αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση. Μπορεί να εμποδίσει την οξείδωση της LDL («κακή» χοληστερίνη).
- Είναι αντιγηραντική: Είναι πλούσια σε πολυφαινόλες, σε ισχυρές δηλαδή αντιοξειδωτικές ενώσεις που προστατεύουν τα κύτταρα και τους ιστούς του οργανισμού από τις ελεύθερες ρίζες, προφυλάσσοντας τον από γήρανση, καρδιοπάθειες, διάφορες μορφές καρκίνου κ.λπ.).
-Προστατεύει το συκώτι.
- Διατηρεί το χαμόγελο υγιές: Το μάσημα της μαστίχας συμβάλλει στην καλή διατήρηση της υγείας των ούλων, στην καταπολέμηση της κακοσμίας, της ξηροστομίας και του σχηματισμού πλάκας.
πηγή.naro.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...