Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

4 προϊόντα που έχουμε όλοι σπίτι μας και είναι ένοχα για καρκίνο


4 προϊόντα που έχουμε όλοι σπίτι μας και είναι ένοχα για καρκίνο
Ανατροπή στην καθημερινότητα μας φέρνει νέα έρευνα από  Αμερικανική εταιρία προστασίας περιβάλλοντος (EPA)που επισημαίνει ότι επικίνδυνα χημικά εμπεριέχονται σε ορισμένα προϊόντα που ενδέχεται να έχουμε στον οικιακό χώρο. Ποια όμως είναι αυτά τα προϊόντα;

Μπογιές
Επικίνδυνες για την υγεία μας χημικές ουσίες εμπεριέχονται, στα χρώματα που χρησιμοποιούμε για τη βαφή των τοίχων καθώς και σε ορισμένα καθαριστικά σπιτιού ή σε κεριά. Όλα αυτά ενδεχομένως έχουν πτητικές οργανικές ενώσεις που σύμφωνα με ορισμένους επιστήμονες προκαλούν καρκίνο.


Αντικολλητικά σκεύη μεγειρέματος
Όλα τα μαγειρικά σκεύη (τηγάνια, ταψιά, κατσαρόλες κ.α.) που έχουν κατασκευαστεί με την αντικολλητική επίστρωση Teflon, καθώς το βασικότερο συστατικό της επίστρωσης ονόματι PFOA έχει κατηγορηθεί ως καρκινογόνο.


Λιπάσματα και εντομοκτόνα
Τα λιπάσματα και τα ζιζανιοκτόνα που συχνά χρησιμοποιούμε στο σπίτι μας για τη φροντίδα των φυτών μας, εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους. Μια έρευνα του 2009, αποκάλυψε πως βρέθηκε μεγάλο ποσοστό παιδιών με καρκίνο στον εγκέφαλο και οι γονείς των παιδιών αυτών ασχολούνταν επαγγελματικά με την κηπουρική και έρχονταν καθημερινά σε επαφή με λιπάσματα και ζιζανιοκτόνα.Καθαριστικά σπιτιού
Τα περισσότερα καθαριστικά εμπεριέχουν επικίνδυνα και τοξικά συστατικά που μακροπρόθεσμα μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο. Ίσως τα πιο επικίνδυνα όλων είναι ορισμένα αποσμητικά χώρου που περιέχουν παραδιχλωροβενζόλιο αλλά επικίνδυνα είναι και αρκετά καθαριστικά και ειδικά όσα εμπεριέχουν χλώριο ή αμμωνία.


πηγή .briefingnews.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...