Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Ντε και καλά να σε βγάλουν χρυσαυγίτη αν έχεις ορθόδοξη άποψη (βίντεο)

Του Ελληνορθόδοξου Παλμού.
Κάλεσαν στην εκπομπή ("ΝΕΤ στα Γεγονότα") τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, για να του θέσουν ερωτήσεις πονηρές προκειμένου να εκμεεύσουν απαντήσεις που θα τους διευκόλυναν  ώστε να του κολλήσουν την ταμπέλα του χρυσαυγίτη, του ακραίου, του φασίστα, του δεξιού, του συντηρητικού κ.α. 

Μάλλον όμως δεν ήξεραν με ποιον είχαν να κάνουν! Κάθε απάντηση του φωτισμένου Ιεράρχου, έβαζε τα πράγματα στη θέση τους καθώς και τον κάθε κακόβουλο δημοσιογράφο που έθετε ύπουλα και ανόητα ερωτήματα. Και ένας αγράμματος νους διέκρινε την σκοπιμότητα των ερωτημάτων που έθεταν αυτοί που θέλουν να λέγονται αντικειμενικοί, ακομμάτιστοι, έγκυροι και ανεπηρέαστοι δημοσιογράφοι.
''Δείτε παρακάτω το απόσπασμα της εκπομπής...''

Δυστυχώς οι σημερινοί δημοσιογράφοι βάζουν ταμπέλες στους ανυποψίαστους πολίτες και τους διαχωρίζουν σε : αριστερούς και δεξιούς, σε θρησκευόμενους και αθέους, σε φασίστες και δημοκράτες, σε ρατσιστές και αντιρατσιστές, σε χρυσαυγίτες και του συνταγματικού τόξου. 

Λες και για την κατάντια της σημερινής Ελλάδος ευθύνονται οι χρυσαυγίτες. Οι άλλοι του συνταγματικού τόξου που εκλέγονται, συνδιαλέγονται και νομοθετούν μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο τόσα χρόνια είναι αμέτοχοι και άμοιροι ευθυνών.

Αν αγαπάς την Πατρίδα σου σήμερα γι' αυτούς, τους ''αντικειμενικούς και έγκυρους'' δημοσιογράφους είσαι εθνικιστής και χρυσαυγίτης.
Αν αγαπάς ή υπερασπίζεσαι την Ορθόδοξη Εκκλησία και όχι το ισλάμ, είσαι ρατσιστής.
Αν υπερασπίζεσαι τα δόγματα της Πίστεώς σου, είσαι θρησκόληπτος.
Αν αντιστέκεσαι σε κάθε τι που προσβάλει την Πίστη σου, είσαι σκοταδιστής ή οπισθοδρομικός ή ανήκεις σε παραθρησκευτική οργάνωση.
Αν έχεις αντίθετη άποψη από την αναρχία και την τρομοκρατία, είσαι ακροδεξιός, φασίστας ή χρυσαυγίτης.

Θέλουν να μας βάλουν ταμπέλες. Θέλουν να μας διαχωρίζουν σε αριστερούς και δεξιούς.

Θέλουν να μας παρασύρουν σε εμφύλιο πόλεμο.

Θέλουν ντε και καλά να μας βάλουν την ταμπέλα του χρυσαυγίτη ή του αριστερού. 

Ε, ΟΧΙ δεν το δεχόμαστε!!!!!

Θέλουμε να διατηρούμε το δικαίωμα της μη υποταγής μας σε ταμπέλες.  

Θέλουμε να αγαπάμε την Πατρίδα μας και την Ορθοδοξία μας, χωρίς να μας ονομάζετε χρυσαυγίτες!

Θέλουμε να τιμούμε τους ήρωες και τους αγώνες της Πίστεως και της Πατρίδος μας χωρίς να μας ονομάζετε ακροδεξιούς!

Θέλουμε να σεβόμαστε και να προάγουμε  τον Ελληνικό πολιτισμό καθώς και να υπερασπιζόμαστε την εθνική μας ταυτότητα, χωρίς να μας ονομάζετε οπισθοδρομικούς και γραφικούς!

Θέλουμε να αναγνωρίζουμε τις γενοκτονίες των προγόνων μας, χωρίς να μας ονομάζετε φασίστες και ρατσιστές! 

Είμαστε ελεύθεροι. Σεβόμαστε την διαφορετικότητα του κάθε ενός.

Απαιτούμε κι εμείς τον ανάλογο σεβασμό!!!!!

Του Ελληνορθόδοξου Παλμού.
--------------------------------------------------------------------------------


Ο Σεβασμιώτατος μίλησε το πρωί της Παρασκευής 24 Μαΐου 2013 στην εκπομπή "ΝΕΤ στα Γεγονότα" για όλους και για όλα, δείχνοντας για άλλη μια φορά ότι ο λόγος της Εκκλησίας είναι λόγος παρουσίας και δραστηριοποίησης των ανθρώπων της Εκκλησίας στον κόσμο για τον κόσμο.
 
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ μίλησε για την ανάγκη στις μέρες μας του εθνισμού, δηλαδή της αγάπης προς την πατρίδα, χωρίς όμως να συνυπάρχει μίσος προς τρίτους (άλλες πατρίδες και άλλους πολιτισμούς). Μάλιστα, αναφερόμενος στον υπό συζήτηση αντιρατσιστικό νόμο, τόνισε ότι δεν μπορούμε να μιλήσουμε για ένα νομοσχέδιο το οποίο δεν γνωρίζουμε το περιεχόμενό του. Τόνισε όμως ότι κάθε άνθρωπος, στον οποίο βλέπουμε τον Θεό, είναι αξία ανεπανάληπτος και αδιαμφισβήτητος χωρίς να έχει σημασία το χρώμα, η φυλή, η γλώσσα, η εθνική καταγωγή, ακόμα και η θρησκεία του.

Παρακολουθήστε το απόσπασμα της εκπομπής.

πηγή /www.imp.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...