Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Μεγαλόπρεπος Εορτασμός Ιεράς Μνήμης Παναγή Ιερέως του Μπασιά του εν Κεφαλληνία, στα Κρύα Ιτεών (φώτο)

Γράφει ο Ανδρέας Σπυρόπουλος
Με κάθε θρησκευτική λαμπρότητα, μεγαλοπρέπεια και εκκλησιαστική τάξη, πραγματοποιήθηκε και ο φετινός εορτασμός προς τιμήν και μνήμην του Οσίου πατρός ημών Παναγή Ιερέως του Μπασιά του εν Κεφαλληνία, στον Ιερό Ναό των Αγίων Χαραλάμπους & Αντωνίου, στα Κρύα Ιτεών Πατρών. 
Ο Ιερός αυτός Ναός έχει την ιδιαίτερη ευλογία να φιλοξενεί τμήμα του χαριτοβρύτου Λειψάνου του Αγίου καθώς και Ιερά Εικόνα, τα οποία αποτελούν έναν από τους πολυτιμότερους θησαυρούς της Ενορίας αυτής. 
Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις παρευρέθηκαν πλήθος κόσμου αλλά και σεπτού ιερατείου της Ιεράς Μητροπόλεως μας....
Την παραμονή τελέσθηκε η Ακολουθία του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού μετ’ Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος υπό του Αιδεσιμολογιωτάτου πατρός Δημητρίου Σαββοπούλου προϊστάμενου της όμορης Ενορίας, Αγίου Βασιλείου Γλαύκου.
Την κυριώνυμο ημέρα Μνήμης του Αγίου, κατά την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε και ομίλησε επικαίρως ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Σκιαδαρέσης, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέου Πατρών, ο οποίος έκανε εκτενή αναφορά στον Βίο του Αγίου.
Το απόγευμα της ιδίας ημέρας τελέσθηκε Εσπερινός και Ιερά Παράκλησις προς τον Άγιο Παναγή και εν συνεχεία ακολούθησε Λιτάνευση της Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου μέσα στην Ενορία. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χρύσανθος Στελλάτος προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Πατρών.
Κατά την διάρκεια των Ακολουθιών στα ιερά Αναλόγια έψαλλαν οι ιεροψάλτες του Ναού Μιχαήλ Ζαφείρης και Χρήστος Φωτόπουλος καθώς και άλλοι ιεροψάλτες της Μητροπόλεως μας.
Μετά το πέρας των Θρησκευτικών εκδηλώσεων ακολούθησε πολιτιστικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς στον προαύλιο χώρο του Ναού στο οποίο συμμετείχαν παιδιά των Κατηχητικών Ομάδων της Ενορίας μας, η Νεανική Ομάδα Αγίας Ειρήνης Ριγανοκάμπου Πατρών, καθώς και τα χορευτικά τμήματα των Εκπολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής μας «Νεάπολις» και «Κρύα Ιτεών». Τα παιδιά απέσπασαν το χειροκρότημα του κόσμου για την σημαντική προσπάθεια τους αλλά και για το αξιόλογο αποτέλεσμα που επέδειξαν.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χρύσανθος Στελλάτος, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ειρηναίος Σωτηρόπουλος (υπεύθυνος της Νεανικής Ομάδος Αγίας Ειρήνης Ριγανοκάμπου Πατρών), ο πρωτοπρεσβύτερος π. Χρίστος Καγιαβάς, ο πρωτοπρεσβύτερος π. Σταύρος Καλαμπαλίκης, ο π. Βασίλειος Σταμόπουλος, ο π. Αλέξανδρος Λαθούρος, ο π. Γεράσιμος Δημητρόπουλος, ο πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου "Νεάπολις" κος Γεώργιος Ασημακόπουλος και ο πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου "Κρύα Ιτεών" κος Ιωάννης Τίτος.
Στο τέλος της εκδηλώσεως ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Ιωάννης Δημητρόπουλος, ευχαρίστησε όλους όσους συνετέλεσαν στην άρτια οργάνωση της εκδηλώσεως, συνεχάρη τα παιδιά και τους χοροδιδασκάλους τους κυρίους Νικόλαο Κοτσόκολο, Παναγιώτη Χαλκιόπουλο και Γεώργιο Σπυρόπουλο για την διατήρηση της Ελληνορθόδοξης παράδοσής μας, ενώ παράλληλα τους προσέφερε ως ευλογία αναμνηστικά ενθύμια.

Φωτογραφία: Πρεσβυτέρα Γεωργία Δημητροπούλου
 ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ 6-6-13




















  ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 7-6-13

























ΜΕΘΕΟΡΤΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ - ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ - ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ 7-6-13












































ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 7-6-13
































































































Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...