Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Δραματική επιστολή του Αχρίδος Ιωάννη μέσα από τη φυλακή-Βάζουν συγκρατούμενους να τον απειλούν

Μια δραματική επιστολή απέστειλε ο πολυβασανισμένος Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος Ιωάννης προς τον διευθυντή των φυλακών με αφορμή την συμπλήρωση 3 ετών κράτησής του. «Δεν γνωρίζω εάν υπάρχει στην φυλακή Ιντριζόβο κανείς φυλακισμένος με περισσότερους περιορισμούς από μένα» – λέει ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος και Μητροπολίτης Σκοπίων στην επιστολή του προς το Διευθυντή του σωφρονιστικού ιδρύματος των Σκοπίων.


«Δε θα πρέπει να ξεχάσουμε ότι η Δημοκρατία της Μακεδονίας υπέβαλε σε μένα διάφορα μέτρα καταναγκασμού προκειμένου να εγκαταλείψω την ενότητα της Εκκλησίας υπερ της σχισματικής Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας», λέει ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης.

«Η Εκκαθάριση της Αρχιεπισκοπής είναι μια μεγάλη συνωμοσία, δεδομένου ότι είναι ο ευκολότερος τρόπος για να με κρατούν στη φυλακή», σημειώνει ο επικεφαλής της Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής της Οχρίδας.



Ο δικτυακός τόπος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας αναφέρει ότι ο Αρχιεπίσκοπος έδωσε την επιστολή στη μητέρα του κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στη φυλακή.



Μία ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής της Οχρίδας αναφέρει επίσης ότι η μητέρα του επιβεβαίωσε ότι ο Αρχιεπίσκοπος είναι σε κακή κατάσταση όσον αφορά στην υγεία του και παραμένει μέσα στο κελί του, χωρίς την κατάλληλη ιατρική φροντίδα εντελώς απομονωμένος.



Αναφέρεται επίσης ότι οι αρχές χρησιμοποιούν κρατούμενους οι οποίοι απειλούν τη σωματική ακεραιότητά του, εκτός αν ο Αρχιεπίσκοπος συμφωνήσοει να εγκαταλείψει τα Σκόπια.


Πηγή: Ι.Ν. Αγίων Χαραλάμπους & Αντωνίου Κρύα Ιτεών Πατρών:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...