Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Τα Κρύα Ιτεών της Πάτρας τίμησαν την Μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους

Γράφει ο Χρήστος Φωτόπουλος
Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα εόρτασε το διήμερο 9 και 10 Φεβρουαρίου ο Ιερός Ναός των Αγίων Χαραλάμπους και Αντωνίου εις τα Κρύα Ιτεών των Πατρών, επί τη Μνήμη του Αγίου Ενδόξου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του Θαυματουργού.
Η έναρξη της Ιεράς Πανηγύρεως πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 9 του μηνός με την έξοδο της Ιεράς Εικόνος του Αγίου και την τοποθέτηση της στο ειδικά προς τούτο ευτρεπισμένο προσκυνητάρι στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού.
Το εσπέρας ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας στον οποίο προέστη και ομίλησε επικαίρως ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεοδόσιος Τσιτσιβός προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Πατρών.
Την επομένη το πρωί ετελέσθη η Ακολουθία του Όρθρου και ακολούθως η πανηγυρική Θεία Λειτουργία εις την οποία προεξήρχε ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμβρόσιος Γκουρβέλος προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελιστρίας Πατρών. Τον θείον Λόγο κήρυξε ο άνω Ιερεύς ο οποίος αναφέρθη στην Θαυμαστή πολιτεία του Αγίου και ανέπτυξε ιδιαιτέρως το χάρισμα της Θαυματουργίας το οποίο του δώρησε ο Θεός.
Αυθημερόν το εσπέρας έλαβε χώρα ο Μεθεόρτιος Εσπερινός χοραστατούνος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου και εψάλη η Ιερά παράκληση προς τον Άγιο υπέρ υγείας πάντων των μελών της Αγίας μας Εκκλησίας. Μετά το πέρας της παρακλήσεως ομίλησε εμπνευσμένα ο Θεοφιλέστατος και ακολούθως πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος και των Χαριτοβρύτων Λειψάνων του Αγίου στους δρόμους της Ενορίας.
Στις ιερές ακολουθίες έψαλαν οι Ιεροψάλτες του Ναού κ. Σπυρίδων Παναγιωτόπουλος και κ. Χρήστος Φωτόπουλος μαζί με άλλους ιεροψάλτες εκ της πόλεως μας.
Η ιερά πανήγυρις ολοκληρώθηκε με το λογίδριο του προϊσταμένου του Ιερού Ναού π. Ιωάννου Δημητροπούλου ο οποίος ευχαρίστησε τον Άγιο Θεό διότι αξίωσε και πάλι την Ενορία αυτή να εορτάσει την Μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους καθώς και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Χρυσόστομο με τις ευλογίες του οποίου πραγματοποιήθηκε η Ιερά πανήγυρις. Δεν παρέλειψε δε να ευχαριστήσει θερμώς και τον Θεοφιλέστατο Άγιο Κερνίτσης δια την παρουσία και την ομιλία του, όπως και όλους του Ιερείς οι οποίοι συμμετείχαν στον διήμερο Εορτασμό, καθώς και όλους όσους κοπίασαν αυτές τις ημέρες.
Τέλος αξίζει να αναφέρουμε ότι παρά τις κακές καιρικές συνθήκες πλήθος κόσμου δεν δίστασε να έρθει στον Ιερό Ναό και να εκδηλώσει την ευλάβεια του προς τον Άγιον!
































































Πηγή: Ι.Ν. Αγίων Χαραλάμπους & Αντωνίου Κρύα Ιτεών Πατρών
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...