Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Λαϊκό προσκύνημα χιλιάδων στον τάφο του Αγίου Παϊσίου!


Πλήθος κόσμου, κάθε ηλικίας και από κάθε γωνιά του κόσμου, συρρέει καθημερινά στο ησυχαστήριο του Ιωάννου του Θεολόγου στη Σουρωτή, για να προσκυνήσει τον τάφο του Αγίου Παϊσίου.
Ο μέγιστος Αγιορείτης πατέρας, πέρασε στο πάνθεον των αγίων στις 13 Ιανουαρίου του 2015 με απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου και οι πιστοί εκδηλώνουν καθημερινά την αγάπη και την πίστη τους στην αγιοσύνη του.
 Το ThessToday βρέθηκε στην ιερά μονή όπου ανπαύεται ο 'Αγιος πατέρας και κατέγραψε την πρωτοφανή κοσμοσυρροή.
paisios-1

Δεκάδες λεωφορεία και Ι.Χ κατακλύζουν το τεράστιο πάρκινγκ. "Μόνο το Σάββατο πέρασαν περι τα 30 λεωφορεία. Περισσότερα από 4.000 υπολίζεται να περάσουν σήμερα την πύλη της μονής..." ,μας λέει ο Αποστόλης, εθελοντής ο οποίος μαζί με άλλους φίλους της μονής, βοηθούν καθημερινα τις μοναχές, στην εξυπηρέτηση των χιλάδων πιστών.
Όπως μας είπαν οι μοχαχές, "πάντα είχαμε αρκετούς προσκυνητές, αλλά αυτό που γίνεται τις τελευταές ημέρες είναι πραγματικά μοναδικό". 

Στο διάστημα που παραμείναμε στο μοναστήρι είδαμε λεωφορείας από Γρεβενά, Κατερίνη, Δράμα, Καβάλα, ακόμα και από Αθήνα. Οι εκδρομείς με κατάνυξη και οπλισμένοι με μεγάλη υπομονή και πίστη έφταναν και γονάτιζαν μπροστά στον τάφο του Αγίου και έπαιρναν το δρόμο της επιστροφής.
Το μοναστήρι είναι ανοιχτό για τους πιστούς κάθε Τρίτη Πέμπτη και Σαββατοκύριακο από τις 11.00 εως τη μία το μεσημέρι και το απόγευμα 16.00 -18.00.


paisios3

paisios5
paisios6
paisios7
πηγή : hellas-orthodoxy.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...