Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Η Εκκλησία καλύπτει τη δυστοκία του κράτους

ΜΕ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΗΣ «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» Η ΣΙΤΙΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗ ΧΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΑΜΟ
Την άμεση κάλυψη των βασικών αναγκών των προσφύγων σε Χίο και Σάμο ανακοίνωσε ο φιλανθρωπικός οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή» σε συνεργασία με τον φορέα International Orthodox Christian Charities (IOCC), και με την ευλογία του Μακαριώτατου  Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμου.

Η «Αποστολή» προχώρησε στην άμεση κάλυψη των βασικών αναγκών των προσφύγων στα νησιά, προσφέροντας τροφή και ενισχύοντας  έτσι την ανθρωπιστική βοήθεια που προσφέρει η Ελλάδα.....


Πρόσφατα οι τοπικές αρχές εκδήλωσαν αδυναμία να συνεχίσουν να  προσφέρουν τροφή και νερό στους πρόσφυγες στα Κέντρα Προσφύγων στα νησιά του Αιγαίου  λόγω της αυξανόμενης οικονομικής δυστοκίας.

Στο πλαίσιο αυτό η «Αποστολή» ανταποκρίθηκε  στην επείγουσα ανάγκη για σίτιση διαθέτοντας  ζεστά γεύματα και νερό καθημερινά στους ανθρώπους αυτούς που βρίσκονται στη Χίο και στη Σάμο. Επιπλέον, σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί παράλληλα η τοπική οικονομία, το μεγαλύτερο μέρος του φαγητού που διατίθεται στους πρόσφυγες από την «Αποστολή» παρασκευάζεται σε εστιατόρια των νησιών.

Ταυτόχρονα οι πρόσφυγες που συρρέουν στο κέντρο υποδοχής μεταναστών της Χίου έχουν πλέον πρόσβαση σε ντους και εγκαταστάσεις για τη φροντίδα της προσωπικής τους υγιεινής μετά από την παρέμβαση της «Αποστολή» με τη συνεργασία του IOCC. Επιπλέον, ο οργανισμός διέθεσε στρώματα,  υπνόσακους, προσωπικά είδη υγιεινής και είδη πρώτης ανάγκης για βρέφη.

πηγή: politischios.gr

πηγή:chiotikospalmos. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...