Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Ο Εορτασμός της 25ης Μαρτίου στον Άγιο Νικόλαο Αλυκών

Το Σάββατο 25 Μαρτίου 2017 ετελέσθη πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Άγιο Νικόλαο Αλυκών αφενός μεν δια τον Ευαγγελισμόν της Θεοτόκου, αφετέρου δε δια την Εθνική επέτειο επί τη παλιγγενεσία του Ελληνικού Έθνους.
Τα παιδιά του Κατηχητικού σχολείου προσήλθαν στην εκκλησία ενδεδυμένα με παραδοσιακές φορεσιές και κρατούσαν με περηφάνια γαλανόλευκες σημαίες. 
Λίγο μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και της Δοξολογίας η κυρία Νατάσα Κρουστούρη ανέγνωσε τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας αναφερόμενη στο γεγονός του  Ευγγελισμού  της Θεοτόκου αλλά και σε πρόσωπα που πρωτοστάτησαν στον αγώνα της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821, για την ελευθερία της Ελλάδος. Στη συνέχεια τα παιδιά παρουσίασαν μία σύντομη εορτή από ποιήματα και τραγούδια υπό την καθοδήγηση της πρεσβυτέρας Όλγας Δημητροπούλου και της Μαρίας Κατζιώτη.
Η εορτή έκλεισε με μία μικράν παρέλαση των παιδιών στο κέντρο των Αλυκών και έμπροσθεν του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου. Οι γονείς αλλά και οι λοιποί παρευρισκόμενοι χειροκροτούσαν διαρκώς τους μικρούς πρωταγωνιστές. Ο πατήρ Γεράσιμος επισφράγισε παροτρύνοντας άπαντες να ψάλλουν τον Ακάθιστο ύμνο και στη συνέχεια να αναφωνήσουν ''Ζήτω το Έθνος !!!''

φωτογραφίες : Κωνσταντίνος Κάτσενος
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...