Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Καρκίνος σε κουτί: Η συγκλονιστική αλήθεια για συγκεκριμένα πατατάκια!


Για να κατανοήσουμε τα πατατάκια και κάποιες μάρκες που στοιβάζονται, ξεχάστε την έννοια ότι προέρχονται από πραγματικές πατάτες.
Με κανένα αναγνωρίσιμο τρόπο.Συγκεκριμένη εταιρεία (σε μια προσπάθεια να αποφύγουν τους φόρους που επιβάλλονται κατά των «τροφίμων πολυτελείας», όπως τα τσίπς στο Ηνωμένο Βασίλειο), υποστηρίζουν ότι η περιεκτικότητα της πατάτας στά τσίπς τους είναι τόσο χαμηλή ώστε να μην είναι τεχνικά άρτια πατατάκια.
Οπότε, αν δεν αποτελούνται από πατάτες, τι ακριβώς είναι;

Ο Δρ Mercola μας εξηγεί:

Η διαδικασία αρχίζει με ένα πολτό από ρύζι, σιτάρι, καλαμπόκι, και νιφάδες πατάτας που πιέζονται σε σχήμα.

Αυτή η ζυμένια ουσία στη συνέχεια ξεδιπλώνεται σε ένα πολύ ψιλό φύλλο που κόβεται σε τσιπς από μια μηχανή.

Τα τσίπς προχωρούν σε ένα ιμάντα μεταφοράς μέχρι να πιεστούν σε καλούπια, που τους δίνουν την καμπύλη που τους κάνει να ταιριάζουν το ενα με το άλλο.

Τα καλούπια κινούνται μέσα σε βραστό λάδι … Στη συνέχεια, ψεκάζονται με γεύσεις σκόνης, και επιτέλους, γυρίζουν σε ένα πιο αργό κινούμενο ιμάντα μεταφοράς κατά τρόπο που να τους επιτρέπει να συσσωρευτούν.

Από κει και πέρα, στοιβάζονται μέσα στα κουτιά … και κατευθύνονται προς τα αθώα στόματα των καταναλωτών.

«Υποψιάζομαι ότι σχεδόν ο καθένας που διαβάζει όλα αυτά, πιθανόν να απολαμβάνει τη γεύση απο πατατάκια. Ωστόσο, είναι σαφώς ένα από τα πιο τοξικά επεξεργασμένα τρόφιμα που μπορείτε να φάτε».

Τα πατατάκια είναι Φορτωμένα με καρκινογόνες χημικές ουσίες.

Ένα από τα πιο επικίνδυνα συστατικά στα πατατάκια δεν προστίθεται σκοπίμως, αλλά μάλλον είναι ένα υποπροϊόν επεξεργασίας.

Η ακρυλαμίδη, μια καρκινογόνος και ενδεχομένως νευροτοξική χημική ουσία,δημιουργείται όταν μαγειρεύονται τα πλούσια σε υδατάνθρακες τρόφιμα στις υψηλές θερμοκρασίες, είτε τηγανητά η ψητά.

Μερικοί από τους χειρότερους παραβάτες περιλαμβάνουν τα πατατάκια και τις τηγανητές πατάτες, αλλά πολλά τρόφιμα που μαγειρεύονται ή που υποβάλλονται σε επεξεργασία σε θερμοκρασίες επάνω από 100°C περιέχουν την ακρυλαμίδη.

Κατά γενικό κανόνα, η χημική ουσία σχηματίζεται όταν το τρόφιμο θερμαίνεται αρκετά για να παράγει μια αρκετά ξηρή και καφέ / κίτρινη επιφάνεια. Ως εκ τούτου, μπορεί να βρεθεί σε:

Πατάτες: τσιπς, τηγανητές πατάτες και άλλα ψητά ή τηγανητά τρόφιμα πατάτας

Σιτηρά: ψωμί κρούστα, τοστ, τραγανό ψωμί, ψημένα δημητριακά πρωινού και διάφορα επεξεργασμένα σνακ

Καφές: Καβουρδισμένοι κόκκοι καφέ και αλεσμένος καφέ σε σκόνη. Παραδόξως, τα υποκατάστατα του καφέ με βάση το κιχώριο στην πραγματικότητα περιέχουν 2-3 φορές περισσότερο ακρυλαμίδιο από τον πραγματικό καφέ.



πηγή.briefingnews.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...