Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

5ΧΡΟΝΗ ΕΜΕΙΝΕ ΠΑΡΑΛΥΤΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΗΣΑΝ!

Δεν το χωρά ο ανθρώπινος νους πώς γίνεται να υπάρχουν γονείς που απαρνιούνται και παρατάνε τα παιδιά τους…Όποιος έχει διαβάσει και γνωρίζει την ιστορία της 5χρονης Ελευθερίας από την Κρήτη έχει συγκλονιστεί.
Η Ελευθερία λοιπόν μετά από ένα σοβαρό τροχαίο που το βίωσε βρισκόμενη στην αγκαλιά της μητέρας της, περνά μια κόλαση….

Σήμερα ζει μέσα στους λευκούς τοίχους του νοσοκομείου ΠΑΓΝΗ καθώς η οικογένεια της, την έχει αφήσει στο έλεος του θεού και του προσωπικού του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Ήταν Οκτώβριος του 2010 όταν το παιδικό χαμόγελο της Ελευθερίας πάγωσε. Είχε ένα φοβερό τροχαίο το οποίο την άφησε καθηλωμένη στο κρεβάτι. Δεν μπορεί πια να τρέξει, να παίξει, να χαρεί, να ζήσει όπως άλλα παιδάκια της ηλικίας της.

Το χειρότερο όμως δεν είναι αυτό. Το χειρότερο είναι ότι μετά το τροχαίο, οι γονείς παράτησαν το παιδί τους στην μοίρα του. Αρνήθηκαν να εκπαιδευτούν ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες φροντίδας του παιδιού τους.


Από τότε σπίτι της Ελευθερίας είναι το νοσοκομείο, οικογένεια της οι εργαζόμενοι και οι εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού και της Αρχιεπισκοπής που την φροντίζουν με ιδιαίτερη αγάπη.


Δυστυχώς μέχρι σήμερα οι προσπάθειες της κοινωνικής υπηρεσίας να μεταφερθεί το παιδί σε κάποιο ειδικό κέντρο της Κρήτης ή αλλού έχουν πέσει στο κενό.


Η ζωή του κοριτσιού είναι καθημερινά εφιαλτική. Σε μια τόσο τρυφερή ηλικία, της συμβαίνουν πράγματα που θα της στιγματίσουν, την ψυχούλα για μια ζωή!

Το κοριτσάκι που φιλοξενείται στην ΜΕΘ παιδιών του νοσοκομείου έπρεπε δυστυχώς να μετακινηθεί την Παρασκευή, επειγόντως σε άλλο παιδιατρικό τμήμα, καθώς είχε φτάσει στο νοσοκομείο επείγον περιστατικό από το Ρέθυμνο. Όμως καμία παιδιατρική κλινική δεν μπορούσε, ή δεν ήθελε να φιλοξενήσει το παιδί, με αποτέλεσμα να παραμένει για ώρες στο διάδρομο της ΜΕΘ.

Τελικά μετά από παρέμβαση του διοικητή και συσκέψεις που επαναλήφθηκαν, ακόμη και χθες το πρωί, το κοριτσάκι μεταφέρθηκε και φιλοξενείται στην παιδοχειρουργική κλινική του νοσοκομείου.

πηγή panagiaalexiotissa
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...