Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Ο π. Ανανίας Κουστένης αναφέρεται στο «Ποθούμενο» (βίντεο)

Προσέξτε εδώ τα λόγια του π. Ανανία Κουστένη (απόσπασμα από την ομιλία του στην ακολουθία της Γ´ Στάσης των Χαιρετισμών την 25ην Μαρτίου 2011, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς).
«Η Ελληνική Επανάσταση (του 1821) δεν τελείωσε... απομένει η ελευθερία της πρωτεύουσάς μας (...) Θα μεγαλώσει το Γένος και το έθνος των Ελλήνων και θα μεγαλουργήσει για μία φορά ακόμη».


  
Ο π. Ανανίας Κουστένης αναφέρει αυτό που σε μια συνέντευξή της το 2004 η κα Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ είχε πει: «...οι Έλληνες είναι ο μόνος λαός που δεν ελευθέρωσε την κοιτίδα του Γένους, δηλαδή την Κωνσταντινούπολη. Και γι´ αυτό νόμισαν ότι κάνοντας την Αθήνα πρωτεύουσα θα έπρεπε να βάλουν τη μεγάλη αίγλη του Περικλή και να θεωρηθούν οι Ρωμιοί ως απόγονοι κατ´ ευθείαν του Περικλή και να ξεχαστεί το επίτευγμα της Ρωμιοσύνης, γιατί αυτό είναι το Βυζάντιο, που ήταν για 1.000 χρόνια αυτοκρατορία παγκόσμια.
 Όλο αυτό το σύμπλεγμα απέναντι στο Βυζάντιο οφείλεται στο ότι έφυγαν μακριά και δεν κατάφεραν να σταθούν στην Πόλη, που ήταν η κοιτίδα του Γένους. Είναι ο μόνος βαλκάνιος λαός που δεν ελευθέρωσε την κοιτίδα του Γένους, την Κωνσταντινούπολη. 
Και έτσι κάνοντας την Αθήνα, που ήταν το 1830 ένα λασποχώρι, πρωτεύουσα και θεωρώντας ότι πρέπει να σταθούμε στη δόξα του Περικλή και «πηδώντας» πάνω από 1.000 χρόνια βυζαντινής αυτοκρατορίας και μεγαλείου και αίγλης, φτάσαμε στα συμπλεγματικά πράγματα τα οποία φαίνονται άλλωστε και από το είδος της παιδείας που έχουν οι Έλληνες». Όλη την συνέντευξη της κας Ελένης Γλύκατζη - Αρβελέρ μπορείτε να διαβάσετε εδώ

Διαβάστε, όμως, και συσχετίστε με τα προηγούμενα, το παρακάτω δημοσίευμα, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «ο Τούρκος πρωθυπουργός επεξεργάζεται σχέδιο μεταφοράς της πρωτεύουσας από την Άγκυρα στην Κωνσταντινούπολη» εδώ:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...