Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Ευθυμιάδης: "Πῆγα στό Ἅγιον Ὅρος κι ἄλλαξε ἡ ζωή μου, μέ τήν βοήθεια τῆς Παναγίας"


Μερικά σχόλια ως προς το συγκεκριμένο βίντεο: 

Ως προς το πρώτο, το ότι δηλαδή πήγε στο Άγιον Όρος και ένιωσε την Παναγία να του αλλάζει την ζωή, χαιρόμαστε και το επικροτούμε. Είναι πραγματικά  μια ομολογία πίστεως. Ευχόμαστε να προοδεύσει και πνευματικά.
Ως προς το δεύτερο, το ότι δηλαδή το Ιερό Μυστήριον στην συγκεκριμένη περίπτωση του βαπτίσματος, είναι ένα <<πάρτι>>, (τα τονίζουμε τα εισαγωγικά), είναι μια πικρή αλήθεια. Πάρτι όμως δεν γίνεται το μυστήριο από τον ιερέα επειδή λέει στον κουμπάρο έχουμε συνηθίσει στις κάμερες... που στο κάτω - κάτω μπορεί να του το είπε ενδεχομένως για του αποβάλει το άγχος, ή να τον κάνει να νιώσει κάπως άνετα, σε μια τέτοια στιγμή, που προκαλεί τα βλέμματα όλων επειδή ως ανάδοχος έχει κάποια ιερή και σπουδαία συμμετοχή στο μυστήριο.
 Πέρα από όλα αυτά όμως πρέπει να αναρωτηθούμε όλοι μας γιατί καταντήσαμε τα ιερά μας μυστήρια κοινωνικές εκδηλώσεις ή <<πάρτι>>.
 Ο ιερέας καλεί τις κάμερες; Ο ιερέας καλεί τους φωτογράφους; Ο ιερέας καλεί τους ανθοπώλες;
Ο ιερέας προτείνει στις γυναίκες να ντυθούν άσεμνα και ανάρμοστα; Ο ιερέας γράφει γελοιότητες στα προσκλητήρια; Ο ιερέας μοιράζει στα μυστήρια γλυκά, μπουμπουνιέρες, γλειφιτζούρια, παγωτά κ.τ.λ;
Ο ιερέας στολίζει μπαλόνια; Ο ιερέας εκτοξεύει πυροτεχνήματα; Ο ιερέας εκτοξεύει ρύζι και κουφέτα στους γάμους; 
Ο ιερέας μιλάει ασταμάτητα ή γελάει; Ο ιερέας καλεί κλόουν ή dj έξω από την Εκκλησία; 
Τελικά θα πρέπει να αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας και έπειτα να αναρωτηθούμε γιατί τα Ιερά μυστήρια της Εκκλησίας μας, τα καταντήσαμε <<πάρτι>>.
Του ελληνορθόδοξου παλμού

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...