Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

«Θα πολεμήσουμε για να φοράει ο κόσμος σταυρό»

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Την απόφαση των Βρετανικών Αρχών να υπερασπιστούν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων την εταιρική πολιτική που προβλέπει οι υπάλληλοι να μην φορούν το σταυρό, σχολίασε ο Σεβ. Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων.
Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Россия-24», εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του για το εν λόγω μέτρο.

«Λυπάμαι πολύ για τα όσα συμβαίνουν στην Αγγλία. Έχω ζήσει σ’ αυτή την χώρα και είδα μόνος μου, πως τα φιλελεύθερα και αντιχριστιανικά πρότυπα κατακτούν το δημόσιο χώρο όλο και περισσότερο», ανέφερε ο κ. Ιλαρίων.


Επίσης πρόσθεσε: «Αυτοί οι άνθρωποι δεν έζησαν διωγμούς εναντίον της Εκκλησίας, και γι΄ αυτό δεν γνωρίζουν τι σημαίνει να σου βγάζουν με βία τον σταυρό που φοράς».
Να αναφερθεί ότι ο Πρόεδρος των Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, αναφέρθηκε και σε μια προσωπική του εμπειρία που είχε στο σχολείο όταν ήταν μικρός.«Όταν ήμουν στο σχολείο, μια δασκάλα ανακάλυψε ότι φορούσα κρυφά σταυρουδάκι κάτω από το πουκάμισο, τότε προσπάθησε να το βγάλει…», υπογράμμισε ο Μητροπολίτης.
Σε άλλο σημείο τόνισε ότι αυτό, είναι «μεγάλο σφάλμα εκ μέρους των σύγχρονων δυτικών φιλελεύθερων, οι οποίοι στην ουσία επιβάλουν στους ελεύθερους ανθρώπους πρότυπα ολοκληρωτικών καθεστώτων».
«Κατ΄ εμέ πρόκειται για μια παραφροσύνη και έσχατη ηθική διαφθορά, όταν αυτά τα πρότυπα όχι μόνο καθιερώνονται αλλά και συζητιούνται ακόμα. Κακό είναι να φοράει κανείς ένα σταυρουδάκι στο λαιμό; Μπορεί να βλάψει κανένα; Μα πώς;», αναρωτήθηκε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ.
Ενώ κλείνοντας πρόσθεσε: «Γιατί επιτρέπουν να φοράει κανείς ένα κολιέ, ένα φυλαχτό, μια εικονίτσα με παράσταση μιας τραγουδίστριας, ενώ ένας πιστός απαγορεύεται να φορά ένα σταυρουδάκι; Ποτέ δε θα το δεχθούμε και θα αγωνιστούμε».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...