Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου προσέφερε 3 κιλά μαστίχα για το Άγιο Μύρο

Στο νησί της Χίου επέστρεψε από χθες η προσκυνηματικού χαρακτήρα αποστολή στην Κωνσταντινούπολη
για την προσφορά μαστίχας εν όψει της παρασκευής και του καθαγιασμού Αγίου Μύρου από το ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο, πράξη που χρονικά τελείται περίπου ανά δεκαετία.
Ο Σεβασμιώτατος Χίου, συνοδευόμενος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως, τον αντιπεριφερειάρχη Κ. Γανιάρη, τον αντιδήμαρχο Ν. Μαρτάκη, τον πρόεδρο της Ε.Μ.Χ., Ευθ. Μονίαρο και αρκετούς πιστούς, παρέδωσε στον Πατριάρχη τη χιώτικη μαστίχα λίγο μετά τη Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον πανηγυρίζοντα  Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους Βεβεκίου.


Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ κ.κ. ΜΑΡΚΟΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΕ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΣΤΗ ΧΙΟ 

 Στην ενοριακή αίθουσα του Ναού παρατέθηκε σεμνή δεξίωση στη χιώτικη αποστολή, με τον κ. Μάρκο να προσκαλεί τον Παναγιώτατο να επισκεφθεί σύντομα τη Χίο. Ο κ.κ. Βαρθολομαίος αποδέχθηκε την πρόσκληση, χωρίς προς το παρόν να ορισθεί ακριβής ημερομηνία επισκέψεως, ενώ εξήρε τη θεολογική προσωπικότητα του νέου Μητροπολίτη Χίου, κάνοντας ειδική μνεία στον τέλειο χειρισμό εκ μέρους του της ελληνικής γλώσσας.

Η αποστολή κατά τη διάρκεια της παραμονής της είχε την ευκαιρία να περιοδεύσει στα σημαντικότερα χριστιανικά μνημεία της Κωνσταντινούπολης, μεταξύ των οποίων την Αγία Σοφία και τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Εκεί εντυπωσιάστηκαν από την άριστη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το σύνολο των αιθουσών της, εν αναμονή της επανέναρξης λειτουργίας της έπειτα από αρκετές δεκαετίες.
Ιδιαίτερη συγκίνηση σκόρπισαν οι μνήμες που μετέφερε ο πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Χίου, π. Γ. Λιαδής, απόφοιτος ο ίδιος της Θεολογικής Σχολής.
 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

πηγή  politischios.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...