Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

ΠΡΟΤΑΣΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΤΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΕΦΡΑΙΜ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΕΦΕΤΩΝ

Υπέρ της αποφυλάκισης  του ηγούμενου Εφραίμ τάσσεται για ακόμη μία φορά, με πρότασή του, ο Εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Μαντζούνης.

 Η εισαγγελική πρόταση προς το Συμβούλιο Εφετών ζητά να αρθεί η κράτηση του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου, με την επιβολή χρηματικής εγγύησης και περιοριστικών όρων.


Ο Εισαγγελέας με την εισήγησή του στο αρμόδιο Συμβούλιο, εμμένει στην άποψη που εξέφρασε μετά την απολογία του αρχιμανδρίτη Εφραίμ για την υπόθεση των λεγόμενων «ιερών ανταλλαγών» μεταξύ του Δημοσίου και της Μονής Βατοπεδίου... η οποία ήταν αντίθετη με αυτήν της ανακρίτριας Ειρήνης Καλού, που έκρινε ότι ο αγιορείτης πρέπει να προφυλακιστεί.

Ο κ. Ματζούνης εισηγείται στο Συμβούλιο Εφετών να άρει την κράτηση του Εφραίμ με την επιβολή χρηματικής εγγύησης και τους περιοριστικούς όρους.

Την ίδια ακριβώς θέση είχε διατυπώσει ο κ. Μαντζούνης στην πρόταση που είχε κάνει όταν το Συμβούλιο επρόκειτο να συνεδριάσει για να λύσει τη διαφωνία με την ανακρίτρια της υπόθεσης, αλλά και πριν από λίγες ημέρες, όταν υπέβαλε αίτημα αποφυλάκισης προς την ανακρίτρια ο κατηγορούμενος

Τις επόμενες ημέρες το Συμβούλιο Εφετών θα κληθεί να κρίνει την αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης του Εφραίμ και θα αποφανθεί για το κατά πόσο ο ηγούμενος θα παραμείνει ή όχι στην φυλακή.


πηγή agioritikovima.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...