Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Οι νοσηλεύτριες που αγωνίστηκαν για τη μη συμμετοχή τους σε εκτρώσεις!


Μια νίκη για τους υποστηρικτές «Υπέρ της Ζωής», ένα νοσοκομείο στο Νιου Τζέρσεϋ αποφάσισε να μην αναγκάζει τους νοσηλευτές να βοηθούν στις περιπτώσεις έκτρωσης.
Δώδεκα νοσηλεύτριες κατέθεσαν αγωγή εναντίον του Πανεπιστημίου Ιατρικής και Οδοντιατρικής του Νιου Τζέρσεϋ εφόσον το νοσοκομείο απαίτησε από τις νοσοκόμες να βοηθήσουν σε περιπτώσεις εκτρώσεων, παραβιάζοντας τον ομοσπονδιακό και τον κρατικό νόμο. Οι δικηγόροι του Ταμείου Συμμαχίας και Υπεράσπισης(ADF), εκπροσώπησαν τις νοσοκόμες σε μια ακρόαση του ομοσπονδιακού δικαστηρίου την Πέμπτη.
"Κανένας από το ιατρικό προσωπικό δε θα πρέπει να υποχρεωθεί να βοηθήσει ή να εκπαιδευτεί σε υπηρεσίες που σχετίζονται με τις αμβλώσεις.
Το νοσοκομείο έχει κάνει τελικά το σωστό συμφωνώντας να τηρήσει το νόμο και να μην αναγκάσει τους πελάτες μας να κάνουν οποιαδήποτε εργασία σε υποθέσεις αμβλώσεων κατά παράβαση των πεποιθήσεών τους ", δήλωσε ο νομικός σύμβουλος του ADF Matt Bowman, ο οποίος εκπροσώπησε τους νοσηλευτές ενώπιον του δικαστηρίου την Πέμπτη. «Το νοσοκομείο συμφώνησε να μην επιβάλει κυρώσεις στους πελάτες μας με κανέναν τρόπο, επειδή επιλέγουν να μη συμμετέχουν σε άμβλωση, σύμφωνα με τα νόμιμα δικαιώματά τους».
Το νοσοκομείο συμφώνησε στο να μην αντικαταστήσει τους νοσηλευτές, ούτε να μειώσει τις ώρες εργασίας τους. Οι νοσηλευτές διαβεβαίωσαν ότι, αν μια γυναίκα υποφέρει και βρίσκεται σε πραγματική ανάγκη από μια έκτρωση, θα βοηθήσουν στην προστασία της μέχρι το υπόλοιπο προσωπικό, όπως η ομάδα έκτακτης ανάγκης, φτάσει λίγο αργότερα. Επειδή οι αμβλώσεις είναι όλες θέμα επιλογής, χειρουργικές επεμβάσεις στα εξωτερικά ιατρεία, και το δικαστήριο απαιτούν το νοσοκομείο να στελεχώσει πλήρως όλες τις περιπτώσεις έκτρωσης με μη-αντιρρησίες του ιατρικού προσωπικού, οι «Υπέρ της Ζωής» νοσηλευτές δεν πρέπει ποτέ πραγματικά να χρειαστούν σε καμία τέτοια περίπτωση.

πηγή panagiaalexiotissa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...