Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

«Είμαστε όλοι Έλληνες»

«Είμαστε όλοι Έλληνες»
Συγκεντρώσεις συμπαράστασης προς τον ελληνικό λαό πραγματοποιήθηκαν σε δεκάδες πόλεις του εξωτερικού  το Σάββατο στο πλαίσιο του κινήματος «Είμαστε Όλοι Έλληνες».


Την  αλληλεγγύη της  προς την Ελλάδα φανέρωσε  η Κύπρος, με εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη συμβολή των οδών Λήδρας και Ονασαγόρου στη Λευκωσία.
llhne

Δεκάδες πολίτες κρατώντας την ελληνική σημαία, εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους προς τον ελληνικό λαό, που βρίσκεται αντιμέτωπος με την  οικονομική κρίση, ενώ διαμαρτυρήθηκαν για τη σκληρή στάση Ευρωπαίων ηγετών και της τρόϊκας κατά της Ελλάδας.



«Είμαστε όλοι Έλληνες», «Συμπαράσταση στην Ελλάδα», «Αλληλεγγύη στον ελληνικό λαό», ήταν τα συνθήματα των  διαδηλωτών .

Συγκεκριμένα χαρακτήρισαν «επαίσχυντα» τα μέτρα κατά της Ελλάδας,  ενώ δήλωσαν ότι η στάση των Ευρωπαίων ηγετών «στρέφεται όχι μόνο κατά της κυριαρχίας της Ελλάδας, αλλά και της κυριαρχίας άλλων λαών».
pariss
Στο Παρίσι μαζική ήταν η συμμετοχή των πολιτών όλων των ηλικιών,  οι οποίοι έδωσαν δυναμικό παρόν στην πλατεία του Τροκαντερό.



Υπό τον ήχο της ελληνικής μουσικής, ο κόσμος άρχισε  το χορό, ενώ στη  συγκέντρωση συμμετείχαν πάνω από 20 γαλλικές οργανώσεις, καθώς και Έλληνες φοιτητές και εργαζόμενοι στο Παρίσι, ενώ στην  πρώτη γραμμή της πορείας βρίσκονταν  άτομα που φορούσαν τη μάσκα των «Αnonymous».
paris
Με ένα μπλε μπερέ και κρεμασμένο στο στήθος ένα πλακάτ, ένας 60χρονος Γάλλος δηλώνει: «Είμαστε όλοι Ελληνες ξεμαδημένοι!» ενώ από τα μεγάφωνα ακούγονταν  τα συνθήματα:



«Προσοχή, αύριο θα γίνει και εδώ Αθήνα», «Σήμερα η Ελλάδα, αύριο εσύ», «Κάτω το ΔΝΤ», «Αλληλεγγύη για την Ελλάδα και ενάντια στις Τράπεζες», «Οχι σε Μέρκελ και Σαρκοζί που στραγγαλίζουν τους λαούς», «Αυτοί που σπέρνουν τη μιζέρια θα εισπράξουν τον θυμό».


Στη συνέχεια ακολούθησε  πορεία με προορισμό, την ελληνική πρεσβεία, το κτίριο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας κοντά  στη λεωφόρο Ιενά, που μαζί με τη λεωφόρο Κλεμπέρ είχαν αποκλεισθεί από την κυκλοφορία.


Περίπου 300 άτομα  ελληνικής καταγωγής πραγματοποίησαν  στο Μανχάταν  συγκέντρωση αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Παγκόσμια Ημέρα Κινητοποίησης: Είμαστε όλοι Έλληνες».
diadh
Οι διαδηλωτές έδωσαν ραντεβού  στο «Λίμπερτι Πλάζα» (Ζουκότι Παρκ), στην περιοχή της Γουόλ Στριτ.  


Εκεί φοιτητές, ομογενείς, Αμερικανοί υποστηρικτές του κινήματος «Occupy Wall Street», κατήγγειλαν  τα μέτρα που «τόσο βίαια και με τη μορφή του κατεπείγοντος επιβάλλονται στην ελληνική κοινωνία», χωρίς να έχουν στόχο «την κοινωνική, πολιτική και οικονομική μεταρρύθμιση, την πρόοδο ή την ανάπτυξη».
krish

Σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών, "η απογοήτευση γι' αυτό που πολλοί θεώρησαν μικρή συμμετοχή, ιδιαίτερα από την πλευρά της οργανωμένης ομογένειας, είναι μάλλον ελπιδοφόρα. 



Ένα ευρύτερο κίνημα το οποίο θα χτίσει επάνω σ΄αυτή την προσπάθεια και κινητοποίηση φαίνεται να έχει ήδη βρει καρποφόρο έδαφος".


Στο Βερολίνο η συγκέντρωση έλαβε χώρα έξω από το ελληνικό προξενείο στην πλατεία Wittenberg.  


Στη διάρκεια της συγκέντρωσης ακούστηκαν τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και συνθήματα  συμπαράστασης.
brussel 
πηγή ellinilatris.
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...