Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Οικουμενικός Πατριάρχης: "Δεν είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας"

Τα αιτήματα των μη μουσουλμανικών μειονοτήτων παρουσίασε σήμερα στην υποεπιτροπή που έχει συσταθεί στην τουρκική εθνοσυνέλευση, με στόχο το συμβιβασμό των πολιτικών κομμάτων για τη σύνταξη νέου Συντάγματος ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος, μιλώντας αργότερα στους δημοσιογράφους, είπε "δεν θέλουμε να είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας".

"Δυστυχώς μέχρι σήμερα οι μειονότητες αντιμετώπισαν αδικίες", είπε ο κ. Βαρθολομαίος, προσθέτοντας ότι "όλα αυτά αλλάζουν σιγά σιγά και γεννιέται μια νέα Τουρκία. Δεν χάσαμε ποτέ την ελπίδα μας.
Αυτή τη στιγμή είμαστε ικανοποιημένοι". "Δεν θέλουμε τίποτε παρά τα δικαιώματά μας ως πολιτών της Τουρκίας. Θέλουμε ισότητα και όχι διακρίσεις.
Διότι είμαστε πολίτες, έχουμε γεννηθεί εδώ, υπηρετήσαμε τη στρατιωτική μας θητεία, πληρώνουμε φόρους και ψηφίζουμε.
Ζητήσαμε να μην επαναληφθούν οι αδικίες και να τεθεί αυτό υπό την εγγύηση του νέου Συντάγματος", σημείωσε ο Πατριάρχης.
Ερωτηθείς σχετικά με τα αιτήματα των μειονοτήτων, ο κ. Βαρθολομαίος είπε "ζητήσαμε ισότητα, επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη, ελευθερία θρησκείας και λατρείας.
Διότι μέχρι σήμερα το κράτος δεν παρείχε καμία οικονομική βοήθεια προς τις εκκλησίες και τα μειονοτικά σχολεία. Αν όμως μιλάμε για ισότητα, η οποία αναφέρεται στο Σύνταγμα, αυτή πρέπει να εφαρμοστεί σε όλους τους τομείς".
πηγή agiosharalabos.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...