Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Ανακοίνωση του Μητροπολίτη Πειραιώς για δημοσιεύμα της Εφημερίδας "Αυγή"

Η υπερχειλίζουσα από «δημοκρατικότητα» ΑΥΓΗ δημοσιογραφικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ στις 7/6/2012 δημοσίευσε ρεπορτάζ με τον τίτλο: «Χριστιανοί ο ΣΥΡΙΖΑ θα απαιτήσει την υποταγή μας στον Αντίχριστο» όπου παρουσιάζεται ανυπόγραφο έντυπο φυλλάδιο με τον τίτλο: «Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί να τι θα μας επιβάλλει το κόμμα των σταλινιστών-μαρξιστών του ΣΥΡΙΖΑ-Τσίπρα» που ισχυρίζεται ότι δήθεν μοιράζεται σε εκκλησίες του Πειραιά σύμφωνα με «τις καταγγελίες πολιτών που εκκλησίαζονται και μας μεταφέρει ο δικηγόρος και δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά Γιάννης Καρδαράς».

Ο κ. Καρδαράς καταχωρεί στο δημοσίευμα τα εξής: «Έχω την αίσθηση ότι οι πρακτικές ενός φαύλου και σάπιου συστήματος και μιας μερίδας Ιεραρχών έχουν ξεπεράσει κάθε όριο προπαγάνδας κατά του ΣΥΡΙΖΑ και σε ο,τι αφορά τη μερίδα της Εκκλησίας που προβαίνει σε αυτές τις ενέργειες, έχει ξεφύγει από τον πνευματικό ρόλο της» ... «Οι πολίτες σε πείσμα της διασποράς φόβου που επιχειρείται θα δώσουν την απάντησή τους τη 17/6/2012 καταδικάζοντας αυτές τις πρακτικές, καθώς και αυτούς που επί 40 χρόνια καταχράστηκαν τις οικονομίες, αλλά και την ίδια τη ζωή τους».
Κατακλείεται δε με πονηρό τρόπο το δημοσίευμα με τα εξής: «Υπενθυμίζεται ότι τη Μητρόπολη Πειραιώς "διακονεί" ο Σεραφείμ (κατά κόσμον Χρήστος Μεντζελόπουλος), γνωστός για την εμμονή του στα "ελληνικά ιδεώδη και την χριστιανική πίστη που πότισε τις ρίζες του Έθνους μας"...».

1. Κατόπιν αυτής της καταχωρήσεως της «δημοκρατικής» εφημερίδος του ΣΥΡΙΖΑ προκύπτουν τα εξής εύλογα θέματα:

2. Πριν προβή στην βαρύγδουπη αυτή καταχώρηση η «δημοκρατικά ευαίσθητη» ΑΥΓΗ με την οποία δημιουργεί υπόνοιες ότι η Ι. Μητρόπολη Πειραιώς και εγώ προσωπικώς πολιτικολογούμε και εμπλεκόμεθα στην κομματική διαπάλη δεν ώφειλε με την δημοκρατική δημοσιογραφική δεοντολογία να επικοινωνήσει και να διερευνήσει εάν έχομε οιανδήτινα σχέση με το καταγγελόμενο γεγονός;

3. Διακηρρύσομε προς πάσα κατεύθυνση ότι η Εκκλησία δεν κομματίζεται επειδή είναι όλον και όχι τμήμα του όλου και ουδέποτε στους Ι. Ναούς της Ι. Μητροπόλεως Πειραιώς μοιράστηκαν κομματικού περιεχομένου έντυπα με την άδεια, την εντολή η την παρότρυνση της Μητροπόλεως.

4. Το όλο θέμα όπως τίθεται και η συνθηματολογία του ευλόγως παραπέμπουν σε φαιδρά απόπειρα της Αυγής για την λεγομένη αρνητική διαφήμιση του ΣΥΡΙΖΑ.

5. Έχω αποδείξει με τα κείμενά μου τόσο εκκλησιαστικού αλλά και κοινωνικού περιεχομένου ότι και τον ανδρισμό και την ευψυχία έχω να υπογράφω τις θέσεις μου. Συνεπώς δεν συνηθίζω να κρύπτομαι στην ανωνυμία και αυτό το πράττω εκ πεποιθήσεως και με αρκετό κόστος.

Στο δημοσίευμα τίθεται σε εισαγωγικά το ρήμα διακονώ που αναφέρεται στην ταπεινότητα μου και την θεόσωστη Μητρόπολη Πειραιώς με προφανή αμφισβήτηση. Ερωτώ τους κυρίους της Αυγής και του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι διακονία η παροχή 3.500 μερίδων φαγητού την ημέρα σε συνανθρώπου μας αδιακρίτως θρησκείας φυλής και εθνοτικής καταγωγής που προσφέρονται με δική μου ευθύνη και πρωτοβουλία;

Δεν είναι διακονία η αξιοθαύμαστη διοίκηση του Γηροκομείου Πειραιώς που υπό την άγρυπνη δωρεάν επίβλεψή και προεδρία μου περιθάλπει 230 γέροντας εκ των οποίων 120 κατάκοιτοι και παραπληγικοί; Δεν είναι διακονία η δωρά της προσωπικής μου περιουσίας για την δημιουργία πνευματικού Κέντρου στην Αμάρυνθο Ευβοίας γενέτειρα της μητρός μου;

Επί τέλους το θράσος έχει και τα όριά του. Ας μας δείξουν οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ και της Αυγής κάποιο προσωπικό τους ανάλογο παράδειγμα.

Ο Μ Η Τ Ρ Ο Π Ο Λ Ι Τ Η Σ

+ ο Πειραιώς Σ Ε Ρ Α Φ Ε Ι Μ 
πηγή:agiosharalabos
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...