Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Έκκληση στον Πούτιν για αποφυλάκιση του αρχιεπισκόπου Αχρίδος Ιωάννη

Έκκληση στον Πούτιν για αποφυλάκιση του αρχιεπισκόπου Αχρίδος Ιωάννη
Επιστολή στον Βλαντιμίρ Πούτιν για την αποφυλάκιση του μαρτυρικού Αρχιεπισκόπου Αχρίδος Ιωάννη απέστειλε ο Κοσμήτορας κ. Μιχαήλ Τρίτος.
Η επιστολή έχει ως εξής:


Εξοχώτατε,

Ως Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Καθηγητής της Ιστορίας και του συγχρόνου βίου των Σλαβικών και λοιπών Ορθοδόξων Εκκλησιών, ασχολούμενος συστηματικά με το εκκλησιαστικό πρόβλημα των Σκοπίων, επιθυμώ να Σας ενημερώσω για το δράμα του μαρτυρικού και κανονικού Αρχιεπισκόπου Αχρίδος Ιωάννου και της πολλά δεινά υφισταμένης από το κρατικό μόρφωμα των Σκοπίων μοναστικής του αδελφότητος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης δέχεται την σκληρή και απάνθρωπη συμπεριφορά του επισήμου κράτους των Σκοπίων... που εκδηλώνεται με φυλακίσεις, οικονομικούς αποκλεισμούς και εμπόδια στην άσκηση των εκκλησιαστικών του καθηκόντων.

Και τούτο, γιατί έχει το θάρρος να διακηρύσσει ότι η Εκκλησία των Σκοπίων είναι σχισματική, αφού περιφρονεί βασικές αρχές της Ορθοδόξου Εκκλησιολογίας και προτάσσει εθνοφυλετικές σκοπιμότητες.

Ήδη ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης έχει καταδικασθεί σε 2 1/2 χρόνια φυλάκιση και εκτίει την ποινή στις φυλακές «Ιντρίζοβο» των Σκοπίων, όπου πέρασε το Πάσχα χωρίς Θεία Κοινωνία, χωρίς επισκέψεις αγαπητών του προσώπων, μέσα σε έναν θάλαμο με κρατουμένους του κοινού ποινικού δικαίου.

Όλα αυτά δείχνουν την ωμή κυβερνητική παρέμβαση στη Δικαιοσύνη για την σωματική και ηθική του εξόντωση.

Δυστυχώς, μια χώρα που ισχυρίζεται ότι σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και επιθυμεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο βάθος της στηρίζει ένα απολυταρχικό καθεστώς υπό τη σιωπηλή αδράνεια και αδιαφορία της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Κύριε Πρόεδρε,
Ως Ορθόδοξος Χριστιανός ηγέτης με ευαισθησίες σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θρησκευτικών ελευθεριών, θερμά Σας παρακαλώ να ασκήσετε όλη την επιρροή Σας προς την Κυβέρνηση των Σκοπίων για την απελευθέρωση του μαρτυρικού αυτού Αρχιεπισκόπου.

Θα είναι μια πράξη αποκαταστάσεως της ηθικής και του δικαίου.

Με ξεχωριστή εκτίμηση

Ο ΚΟΣΜΗΤΩΡ
ΜΙΧΑΗΛ Γ. ΤΡΙΤΟΣ Καθηγητής

πηγή briefingnews.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...