Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Νέος Πατριάρχης Αντιοχείας εξελέγη ο Δυτικής Ευρώπης Ιωάννης

Νέος Πατριάρχης Αντιοχείας εξελέγη ο Μητροπολίτης Δυτικής και Κεντρώας Ευρώπης Ιωάννης.
Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της τελικής φάσης της διαδικασίας την εκλογή του κ.Ιωάννη, αδελφού του Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου, φέρεται να στήριξε με τους εκλέκτορές του και ο τοποτηρητής του Θρόνου, Μητροπολίτης Βόστρων Σάββας.

Η εκλογή του Πατριάρχη Ιωάννη του 10ου πραγματοποιήθηκε στο Μοναστήρι του Μπαλαμάντ στον Λίβανο, όπου το πρωί της Δευτέρας συνεδρίασε η Ιεραρχία του Θρόνου της Αντιόχειας.
Ο νέος Πατριάρχης Αντιοχείας γεννήθηκε το 1955 στη Λατάκια της Συρίας. Αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μπαλαμάντ του Λιβάνου το 1978. Την επόμενη χρονιά χειροτονήθηκε διάκονος και ιερέας το 1983.
Μετά την αποφοίτησή του από τη Θεολογική Σχολή του Μπαλαμάντ συνέχισε τις σπουδές του αποκτώντας δίπλωμα Βυζαντινής μουσικής και διδακτορικό στη Λειτουργική από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης με τίτλο "Το Μυστήριο της Βαπτίσεως: Ιστορική, Θεολογική και Λειτουργική μελέτη". Από το 1981 μέχρι και το 2008 διετέλεσε καθηγητής στη Θεολογική Σχολή του Μπαλαμάντ.
Το 2008 εξελέγη Μητροπολίτης Δυτικής και Κεντρικής Ευρώπης και μέλος της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αντιοχείας. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...