Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

«ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΣΤΑ ΚΡΥΑ ΙΤΕΩΝ» (ΦΩΤΟ)

Γράφει ο Ανδρέας Σπυρόπουλος
 Πλήθος κόσμου κατέκλυσε και φέτος τον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους ο οποίος αποδείχθηκε πολύ μικρός για να φιλοξενήσει μία τέτοια εκδήλωση.
Την χριστουγεννιάτικη εορτή, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου του 2012, τίμησε ύστερα από πρόσκληση τόσο του εφημερίου του Ιερού Ναού πατρός Ιωάννου Δημητροπούλου, όσο και των ίδιων των παιδιών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, αλλά και άλλοι Κληρικοί και Μοναχοί της Ιεράς Μητροπόλεως μας.
Τα παιδιά, μας παρουσίασαν επίκαιρα ποιήματα, θεατρικά δρώμενα τα οποία είχαν τόσο πνευματικό όσο και σατυρικό περιεχόμενο, τραγούδια και Κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς από διάφορα γεωγραφικά διαμερίσματα της πατρίδος μας.
Οι συμμετέχοντες, οι οποίοι αριθμούσαν τα 110 μέλη, καταχειροκροτήθηκαν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας αλλά και από τον κόσμο, οποίος φάνηκε να απόλαυσε τα όσα διαδραματίστηκαν επί σκηνής.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, στην επισφράγιση της εορτής ανέφερε:
«Όσα μπράβο και να πω είναι λίγα σε όσους ετοίμασαν αυτή την θαυμάσια εορτή, και βέβαια για την ψυχή της κινήσεως σε αυτήν την Ενορία, τον πατέρα Ιωάννη που μαζί με τον πατέρα Σταύρο δίνουν μαρτυρία ζωής. Αυτή η Ενορία πλημμύρισε από παιδιά, αυτός ο Ναός απόψε γέμισε από αγνές νεανικές ψυχές και νεανικές αγνές φωνές. Το μήνυμα πιστεύω πέρασε, μας το είπαν τα ίδια τα παιδιά. Εγώ θα περιοριστώ, να συγχαρώ και να επαινέσω πρώτα εσάς τους γονείς γιατί γίνεστε συνεργοί του Θεού μέσα από την δημιουργία μιας αγίας και ευλογημένης οικογένειας. Αυτά τα παιδιά που ζουν μαζί με τον Χριστό και την Εκκλησία. Είναι η χρυσή ελπίδα του μέλλοντος.
Αδελφοί μου, τα Χριστούγεννα είναι μία ευκαιρία να επανεξετάσουμε την πορεία μας την πνευματική, να δούμε τι φταίει που φτάσαμε μέχρι εδώ. Φταίμε εμείς όλοι γιατί βγάλαμε τον Χριστό από την καρδία μας. Έχει η καρδιά μας θέση για τα πάντα, χωράει μέσα ανθρώπους, χωράει καταστάσεις, χωράει γεγονότα, πράγματα και τα λοιπά. Εκείνος όμως άραγε δεν έχει θέση μέσα στην καρδιά μας; Δεν υπάρχει μια γωνιά μέσα στην καρδιά μας για Εκείνον; Πιστεύω ότι θα βρεθεί τόπος για τον Ιησού Χριστό, για Εκείνον που έγινε άνθρωπος να σκηνώσει μέσα σε αυτό το κατάλυμα, γιατί είναι δικό Του, Του ανήκει, πρέπει να το προσφέρουμε για την δική μας χαρά και πνευματική πορεία.
Χρόνια πολλά και ευλογημένα, συγχαρητήρια στα παιδιά μας, τα μικρότερα και τα μεγαλύτερα. Αξίζουν ένα θερμό χειροκρότημα. Και ομολογώ ότι παρ’ ότι είχα μια άλλη υποχρέωση απόψε, όταν ήρθαν στο Επισκοπείο να μου ψάλλουν τα Κάλαντα των Χριστουγέννων, μου είπαν τα ίδια τα παιδιά, αλλά και βεβαίως και ο πατήρ Ιωάννης, αλλά με συγκίνησαν κυρίως τα παιδιά όταν μου είπαν, θέλουμε Σεβασμιώτατε να έρθετε στην γιορτή μας. Έτσι λοιπόν, άλλαξα το πρόγραμμα και δεν πήγα σε μία άλλη εκκλησιαστική υποχρέωση που είχα απόψε και είπα θα πάω σε αυτά τα παιδιά, για να είμαι μαζί με τα παιδιά. Για να σας πω ότι θαυμάζω την προσπάθειά σας και για να σας πω ότι δεν πρέπει ποτέ να φύγετε μέσα από την Εκκλησία. Θα είστε κερδισμένοι αν είστε μέσα σε Αυτήν.
Εύχομαι το νέο έτος που θα ανατέλλει σε λίγες ημέρες να είναι πολύ καλύτερο από το προηγούμενο, να είναι έτος με Χριστό. Και όταν έχουμε τον Χριστό μέσα μας, τότε μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όλες τις δυσκολίες, γιατί αν είναι ο Θεός μαζί μας, κανένας δεν είναι εναντίον μας. Με τον Χριστό μπορούμε να νικήσουμε τα πάντα. Χρόνια Πολλά και Ευλογημένα, Καλή Πρωτοχρονιά. Και πάλι θερμά συγχαρητήρια πάτερ Ιωάννη στα παιδιά και τους συνεργάτες σας».
Μετά το πέρας της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, έβγαλε αναμνηστική φωτογραφία με τα παιδιά των Κατηχητικών Ομάδων και μοίρασε ως ευλογία Εικόνες της Γεννήσεως.
Τέλος αξίζει να δοθούν θερμά συγχαρητήρια στους Κατηχητές, κο Γεώργιο Σπυρόπουλο, πρεσβυτέρα κα Γεωργία Δημητροπούλου, πρεσβυτέρα κα Πετρούλα Σταμοπούλου και κα Μαρία Κηπουργού, αλλά και σε όλα τα παιδιά για την προσπάθεια που κατέβαλαν τον τελευταίο και πλέον μήνα για να στεφθεί όσο το δυνατόν με μεγαλύτερη επιτυχία η εορτή. 
























































































































φωτογραφία: Ανδρέας Σπυρόπουλος
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...