Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ ΤΟ ΦΟΒΗΤΡΟ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ
ΤΟ ΦΟΒΗΤΡΟ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ
Θεατρική Παράσταση που παρουσίασαν μέλη των κατηχητικών ομάδων του Ιερού Ναού Παναγίας Αλεξιωτίσσης τον Μάρτιο του 2007 σε δύο παραστάσεις.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


ΣTO YOYTUBE

ΔΙΑΝΟΜΗ: Δημητρόπουλος Θεμιστοκλής (Π. Καρατζάς), Μήλιας Δημήτριος (Παλαιών Πατρών Γερμανός), Κορμπάκης Παναγιώτης (Παπαδιαμαντόπουλος), Ζάβαλης Χαρίλαος (Χαραλάμπης), Μπαλάσκας Χρήστος (Γερακάρης - Νεόφυτος - Καλόγερος), Τετράδης Ευστάθιος (Καλαμογδάρτης - Λόντος), Κωστούρος Κυριάκος (Μήτρος), Καρκασίνας Αθανάσιος (Γρίβας), Κύργιος Νικόλαος (Μερελόπουλος), Τσιακούλης Άγγελος (Κουμανιώτης), Καρκασίνας Χρήστος (Παιδί), Τσάγκος Ιωσήφ (Παλληκάρι), Αρμένης Ευστάθιος (Παλληκάρι).


ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ-ΔΙΑΣΚΕΥΗ: Δημητρόπουλος Θεμιστοκλής- Μήλιας Δημήτριος 



ΑΦΗΓΗΣΗ: Δημητρόπουλος Βασίλειος (Ιερεύς).



ΣΚΗΝΙΚΑ: Μπαχράς Παναγιώτης (Ιερεύς), Δημητρόπουλος Θεμιστοκλής.



ΜΑΚΙΓΙΑΖ: Λεκατσά Ευσταθία.



ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ: Μήλιας Δημήτριος 







ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: Δημητρόπουλος Ιωάννης, Δημητρόπουλος Χρήστος, Κορμπάκης Παναγιώτης, Θωμάς Κωνσταντίνος, Κατοστάρης Νικόλαος
Ευχαριστούμε το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Χρυσόστομο για την ευγενική του προσφορά στις ανάγκες της θεατρικής παραστάσεως.




 

 
KAI ΣΤΟ VIMEO





Παναγιώτης Καρατζάς ή Αναστασόπουλος
    Γεννήθηκε στην Πάτρα και εξασκούσε το επάγγελμα του τσαγκάρη. Ευφυής, γενναίος και ριψοκίνδυνος, με βραχύ ανάστημα. Σύντομα έγινε γνωστός σε όλη την πόλη. Χωρίς προσωπικές φιλοδοξίες αγωνιζόταν για την πατρίδα με πάθος. Δεν πάλευε για αξιώματα. Ηταν αγνός αγωνιστής ως το κόκκαλο. Το εθνικό φιλότιμο τον έσπρωχνε να συγκρούεται συχνά στο παζάρι με τους Τούρκους ακόμη και με ένα απλό καλαπόδι. Φόβος και τρόμος των Τούρκων, έδειξε τέτοια αξιωσύνη στα στρατιωτικά, που το έθνος πολλά του χρωστάει και θα του χρωστούσε πολύ περισσότερα αν οι αντιπαλοί του τον άφηναν να ζήσει και να συνεχίσει τον αγώνα. Η οικογένεια των Κουμανιωταίων τον κατηγόρησε ότι δολοφόνησε κατά την διάρκεια της πολιορκίας του κάστρου των Πατρών τον αδελφό τους Σταμάτη Κουμανιώτη. Κατηγορία όμως που δεν ευσταθούσε. Έτσι την 4η Σεπτεμβρίου 1821 ο Θάνος Κουμανιώτης και ο Τσαλαμιδάς του έστησαν ενέδρα και τον δολοφόνησαν εξω από το μοναστήρι του Ομπλού. Ο Καρατζάς αν ζούσε θα γινόταν μια πανελλήνια αγωνιστική φυσιογνωμία. Είχε όλα τα χαρίσματα του αρχηγού, παλληκαριά, εξυπνάδα, φαντασία, τόλμη, διοικητική αξιωσύνη. Ήταν αφοσιωμένος στην εθνική υπόθεση, στην ιδέα της Ελευθερίας.  




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...