Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

15
Από την εποχή του Ιπποκράτη ακόμη ήταν γνωστό ότι οι τροφές είναι τα καλύτερα φάρμακα! Αυτό έχει αποδειχθεί και σήμερα, καθώς με κάποια ειδική επεξεργασία πολλές τροφές μπορούν να ανακουφίσουν καθημερινά μικροπροβλήματα υγείας, όπως πονοκέφαλο, πόνους της περιόδου, αϋπνίες, πονόδοντους κ.ά.  
Βέβαια, τέτοιου είδους «φάρμακα» δεν αντικαθιστούν μια ιατρική αγωγή, κυρίως όταν αυτή είναι απαραίτητη για μια σοβαρότερη ασθένεια. Γι’ αυτό πρέπει να συμβουλεύεστε γιατρό όταν οι μικροφροντίδες στο σπίτι δεν φέρνουν αποτέλεσμα ή επιδεινώνουν το πρόβλημα.



Μαρούλι και... όνειρα γλυκά

Όχι μόνο το χαμομήλι και ο πορτοκαλανθός βοηθούν στον ύπνο, αλλά το ίδιο ευεργετικό είναι και το μαρούλι. Βράστε για 2-3 λεπτά μεγάλα μαρουλόφυλλα και μετά πιέστε τα με ένα πιρούνι μέσα στο νερό που έβραζαν. Προσθέστε αυτό το εκχύλισμα στο ζεστό νερό της μπανιέρας σας.



Ουίσκι και γαρίφαλο για τον πονόδοντο

Μασήστε ένα μοσχοκάρφι ή κάντε γαργάρες με ουίσκι, χωρίς να τα καταπίνετε.



Θυμάρι για τη βρογχίτιδα

Βράστε για 5 λεπτά 400 γραμμ. θυμάρι μέσα σε 4 λίτρα νερό. Προσθέστε το εκχύλισμα αυτό στο νερό του μπάνιου σας. Θα σας βοηθήσει αρκετά, γιατί υγροποιεί τις βλέννες και διευκολύνει την απόχρεμψη.



Μέλι για τα καψίματα

Βάλτε το χέρι σας κάτω από τρεχούμενο, κρύο νερό της βρύσης, έτσι ώστε να μη φτάσει το κάψιμο σε βάθος. Μετά απλώστε στο χέρι σας μέλι για να ενεργοποιηθεί η επούλωση, χάρη στις αντισηπτικές ιδιότητες και τα φυσικά αντιβιοτικά του.



Χυμός λεμονιού για ρινορραγίες

Ρίξτε σε ένα κομμάτι βαμβάκι χυμό λεμονιού και τοποθετήστε το στη μύτη κρατώντας ίσιο το κεφάλι. Η ρινορραγία θα σταματήσει γρήγορα.



Καρότο για τις άφθες

Πλένετε τα πράσινα μέρη του καρότου, βράζετε μια χούφτα από αυτά επί 10 λεπτά σε νερό, φιλτράρετε το μείγμα και το αφήνετε να κρυώσει. Με το παραπάνω υγρό κάνετε στοματικές πλύσεις και γαργάρες δυο φορές την ημέρα.



Κρεμμύδι για τον πυρετό

Τρίψτε 2-3 μεγάλα κρεμμύδια και βάλτε τα στο πέλμα και στο πάνω άκρο του ποδιού. Τυλίξτε τα πρώτα με μια γάζα και μετά με μια μεγάλη πλαστική σακούλα.



Μήλο για το συνάχι

Κόψτε 3 μήλα σε φέτες. Ρίξτε τες σε νερό που βράζει και αφήστε τες 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Πίνετε δύο μεγάλες κούπες την ημέρα από αυτό το αφέψημα, αφού πρώτα του προσθέσετε και μια κουταλιά του γλυκού μέλι.



Πράσο για τους κάλους

Αφήστε μια μέρα ένα πρασόφυλλο σε ξίδι. Τυλίξτε το γύρω από τον κάλο όλη τη νύχτα. Επαναλάβετε μέχρις ότου εξαφανιστεί ο κάλος.



Βρώμη για τους πόνους της μέσης

Βάλτε μια χούφτα βρόμη σε ένα τηγάνι (χωρίς λάδι). Μόλις ζεσταθεί, ρίξτε τη βρόμη σε ένα πανί, τυλίξτε την και τοποθετήστε τη στο σημείο που πονάει. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...