Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Για τέταρτη φορά ξαναζωντάνεψε η «ψυχή» του ποντιακού Ελληνισμού στο Όρος του Μελά

ΠΡΟΕΞΑΡΧΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Συγκίνηση και μεγαλοπρέπεια κυριάρχησαν στην Θεία Λειτουργία που για τέταρτη φορά τέλεσε στην Μονή της Παναγίας της Σουμελά στην Τραπεζούντα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.

Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας συλλειτούργησε με τους Επισκόπους Απολλωνιάδος κ. Σεραφείμ και Μπροβαρί κ. Θεοδόσιο, από την Αυστραλία και την Ουκρανία αντίστοιχα, έχοντας κοντά τους εκατοντάδες προσκυνητές που έσπευσαν στο ιστορικό μοναστήρι να ζήσουν αυτή τη μοναδική εμπειρία....

Τη Θεία Λειτουργία που μετέδιδε η άλλοτε ΕΡΤ3 μεταδόθηκε μέσω του Hellas Sat με δαπάνες της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων και της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος. Σε μια συμβολική κίνηση οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ αναμετέδωσαν το σήμα από την Τραπεζούντα μέσω του διαδικτυακού «αέρα» της ΕΡΤ όπως γινόταν τα τελευταία χρόνια.

Από την Τραπεζούντα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης μίλησε για την γιορτή της Παναγίας και ευχαρίστησε τις τουρκικές αρχές για την άδεια τους να τελεσθεί για μια ακόμη φορά η Θ. Λειτουργία σε αυτό το μεγάλο μνημείο που όπως είπε ο κ. Βαρθολομαίος, θα ήθελε πολύ να το δει να επανδρώνεται με μια αδελφότητα, ώστε να λειτουργήσει εκ νέου ως Μονή.

Οι φωτογραφίες είναι του Δημήτρη Πανάγου



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...