Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Μητροπολίτης Αιτωλίας Κοσμάς: "Προσβολή για την Ορθοδοξία τα γεγονότα στην Αλβανία" (ΒΙΝΤΕΟ)

Την επομενη ημέρα της μεγάλης Θεομητορικής εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, σκηνές αγριότητας σε βάρος κληρικών έλαβαν χώρα στον ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στην πόλη Πρεμετή στην Αλβανία, οι οποίες μας παραπεμπουν σε σκηνές άλλων παλαιότερων και πιο σκοτεινών εποχών.

Όπως καταγγέλλει η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας και η τοπική Μητρόπολη Αργυροκάστρου μέσω ανακοίνωσης των ιερέων της, δημοτικοί υπάλληλοι με την κάλυψη ανδρών εταιρίας ιδιωτικής ασφάλειας και με πρόσχημα κάποια ανείσπρακτα χρέη, εισέβαλλαν στον ιερό ναό της Παναγίας στην Πρεμετή απομάκρυναν τους ιερείς και τους πιστούς και στην κυριολεξία άδειασαν την εκκλησία....

Παρ΄ όλα αυτά τα γεγονότα οι πιστοί και ιερείς σήμερα Κυριακή στο προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού τέλεσαν Θεία Λειτουργία, διχνοντας οτι τίποτα δεν τους απομακρύνει απο την πίστη τους και την Ορθοδοξίαόπως μας αναφέρει η συνεργάτης του ΑΧΕΛΩΟΥ TV απο την Αλβανία, δημοσιογράφος Ελένη Καλούδη.

Μητροπολίτης Αιτωλοακαρνανίας

"Δεν ανεχόμαστε πλεον Ναό Ορθόδοξο μεσα στην Αλβανία να ερημώνεται έτσι, αυτο είναι προσβολή για την Ορθοδοξία, είναι προσβολή για την πίστη, είναι προσβολή για την Ελλάδα" ανέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, δηλώνοντας την συμπαραστασή του στους ορθόδοξους πολίτες της Αλβανίας.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:
πηγή: Ι.Ν. Αγίων Χαραλάμπους & Αντωνίου Κρύα Ιτεών Πατρών:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...