Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Nέα γενιά παιδιών που θα πεθάνει πριν από τους γεννήτορες

Εκατομμύρια παιδιών στη Βρετανία που αποφεύγουν την κατανάλωση λαχανικών και βλέπουν πάρα πολλή τηλεόραση, δημιουργούν μία νέα γενιά που θα πεθάνει νέα και πολύ νωρίτερα από τους γεννήτορές της. Αυτό τουλάχιστον προειδοποιούν οι επιστήμονες οι οποίοι διαπίστωσαν πως η πλειοψηφία των παιδιών από πέντε έως 15 ετών -περίπου το 80%- δεν τρώει τα συνιστώμενα πέντε γεύματα από φρούτα και λαχανικά την ημέρα, σύμφωνα με έρευνα.....

Το 50% των παιδιών σ' αυτές τις ηλικίες, καταναλώνουν αναψυκτικά, σοκολάτες και γλυκά κάθε μέρα, όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές. Οι ίδιοι επιστήμονες ζητούν από τους γονείς να κάνουν τα παιδιά τους να επιστρέψουν σε πιο παραδοσιακές συνθήκες καθημερινότητας, όπως είναι οι δραστηριότητες στην πλατεία ή στην αλάνα ή μία βόλτα δίπλα στη φύση καθώς διαπιστώθηκε ότι ειδικά τα σαββατοκύριακα τα παιδιά περνούν τη μέρα τους χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτα μέσα στο σπίτι.

«Τουλάχιστον απαράδεκτα» χαρακτήρισε τα αποτελέσματα της έρευνας που έγινε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ο επικεφαλής του Οργανισμού για Καρδιακές Παθήσεις στη Μεγάλη Βρετανία, Σάιμον Γκιλέσπι.

«Αυτά τα αποτελέσματα αποτελούν τη μεγάλη προειδοποίηση ότι τα περισσότερα από τα παιδιά μας είναι σε μεγάλο κίνδυνο να αποκτήσουν μη αναστρέψιμα προβλήματα με την καρδιά τους στο μέλλον αν συνεχίσουν να ζουν τον ίδιο τρόπο ζωής» είπε.
[Πηγή mothersblog.gr]
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
πηγή defencenet.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...