Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Δακρύζουν και οι πέτρες με τα δεινά των ελληνορθόδοξων στην Συρία


Η σφαγή κατά των ελληνοορθοδόξων στην Συρία συνεχίζεται.
Ο πόλεμος που υφίστανται Ελληνισμός και Ορθοδοξία αφήνει αδιάφορους τους δήθεν υποστηριχτές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων....


Με τιμές ήρωα κηδεύτηκε ελληνοορθόδοξος, θύμα ισλαμιστών
khdeia_eo
Η πομπή για τον ελληνορθόδοξο καθεδρικό


Την Δευτέρα στις 4.00 μ.μ., σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης έγινε η κηδεία του ελληνορθόδοξου πολίτη Raja Joseph Mkallash στον ελληνορθόδοξο καθεδρικό του Τιμίου Σταυρού στη συνοικία Μπαμπ Τούμα της Δαμασκού, όπου εδρεύει και το Πατριαρχείο Αντιοχείας. 

Την σωρό, όπως διαβάζουμε στο «πενταπόσταγμα», του συνόδευσε πλήθος κόσμου και τιμητική μπάντα καθώς ο Ιωσήφ ήταν πολύ αγαπητός και δημοφιλής στους νεολαιίστικους κύκλους της Δαμασκού. Πλάνα από τη νεκρώσιμη πομπή μετέδωσε κανάλι της πρωτεύουσας BTNN .

Ο Ράτζα Ιωσήφ, που έμενε στη συνοικία Αλ Κάσσα δίπλα στην κεντρική πλατεία Αβασσιδών, όπου η πλειοψηφία των κατοίκων είναι χριστιανοί, χτυπήθηκε από όλμο τρομοκρατών που στόχευε την εκκλησία « Παναγία της Δαμασκού».

Ξεκλήρισαν οικογένεια για την φιλανθρωπική εθελοντική δράση της κόρης

Την ίδια μέρα (03/08/13) στην πρωτεύουσα της Συρίας πραγματοποιήθηκε και μια άλλη τρομοκρατική ενέργεια, όταν ένοπλοι εισέβαλαν ξημερώματα στην κατοικία της οικογένειας του Ghassan Youssef στη συνοικία Rukn al Din. 
Άλλα μέλη της οικογένειας
Η φοιτήρια εθελόντρια Wallas με τον αδερφό της Daniel
Η φοιτήρια εθελόντρια Wallas με τον αδερφό της Daniel
τα κατέσφαξαν κι άλλους τους εκτέλεσαν εν ψυχρώ πυροβολώντας τους. Νεκροί είναι ο πατέρας Ghassan Youssouf μηχανικός, η σύζυγός του και οι τρεις κόρες του :

 Εllen δευτεροετής φοιτήτρια πληροφορικής, Wallas φοιτήτρια φαρμακευτικής και Walloris μαθήτρια της 1ης γυμνασίου. Έδειξαν τα « φιλάνθρωπα αισθήματά » τους χαρίζοντας τη ζωή στο 7χρονο αγοράκι της οικογένειας Daniel που ήταν και αυτόπτης μάρτυρας της τραγικής σκηνής.

Τo κίνητρο του στυγερού εγκλήματος ήταν η εθελοντική δράση της κόρης Wallas η οποία είχε στο ενεργητικό της μεγάλη δραστηριότητα σε ομάδα εθελοντών της Δαμασκού που παρείχε βοήθεια στις οικογένειες θυμάτων πολέμου και ήταν γνωστή για το φιλανθρωπικό της έργο.

πηγή ellinilatris.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...