Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Βεροίας: ''Συνωστισμένα είναι τα μυαλά όσων μιλούν για συνωστισμό στη Σμύρνη''

v
Την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων λειτούργησε στον ιερό ναό αγίου Δημητρίου Τριλόφου....


....και στη συνέχεια μετέβη στον μητροπολιτικό ιερό ναό αγίων αποστόλων Πέτρου και Παύλου Βεροίας όπου και τέλεσε μνημόσυνο για την ανάπαυση των θυμάτων και των περσόντων κατά την μικρασιατική καταστροφή, με την ευκαιρία συμπληρώσεως 90 χρόνων από αυτήν.

Κατά την επιμνημόσυνο δέηση παρέστησαν οι τοπικές πολιτικές και στρατιωτικές αρχές καθώς και εκπρόσωποι του συλλόγου Μικρασιατών Βεροίας και άλλων προσφυγικών σωματείων.

«Όχι δεν υπήρχε συνωστισμός στην Σμύρνη που καιγόταν, συνωστισμένα είναι τα μυαλά όσων αλλοιώνουν την ιστορία των Ελλήνων» τόνισε μεταξύ άλλων ο ομιλητής ο οποίος αναφέρθηκε με συντομία στην σημασία της σημερινής ημέρας που έχει σκοπό να υπενθυμίσει τα γεγονότα της τραγικής εκδίωξης και των ανελέητων σφαγών, της γενοκτονίας και των διωγμών των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, αλλά και του Χριστιανισμού από το Τουρκικό Κράτος, ενώ χαρακτήρισε την Μικρασιατική καταστροφή ως τη μεγαλύτερη ενθική συμφορά των Ελλήνων.

Στο τέλος ο σεβασμιώτατος έψαλε με συγκίνηση τον εθνικό ύμνο.
v2
v4
v6
v7 
πηγή ellinilatris.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...