Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

«Εδώ ο κόσμος καίγεται» και η ΔΗΜΑΡ «αγωνιά» για το τζαμί!

Ύστερα από την ερώτηση της 2ας Φεβρουαρίου 2012 του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη ο οποίος ζητούσε από την τότε υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου να μάθει για τους λόγους της καθυστέρησης ανέγερσης του τζαμιού στο Βοτανικό, την ίδια «αγωνία» φαίνεται πως είχε και η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Γιαννακάκη η οποία με ερώτησή της ζητά να πληροφορηθεί  «πού οφείλεται η συνεχιζόμενη κωλυσιεργία» ενώ παράλληλα ζητά να μάθει ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα του έργου.
Τη στιγμή που....
η χώρα διέρχεται την πλέον σοβαρή οικονομική κρίση μεταπολεμικά, τη στιγμή η μάστιγα των ορδών των λαθρομεταναστών κινδυνεύει να γίνει το νούμερο ένα πρόβλημα εθνικής ασφάλειας, την ίδια στιγμή τέλος που η Ελλάδα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ασφάλειας με τη γειτονική Τουρκία, φοβούμενη να προχωρήσει στην ανακήρυξη ΑΟΖ, αυτή τη στιγμή η «αγωνία» της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ είναι το τέμενος των μουσουλμάνων στην Αθήνα.
Προφανώς ζει σε άλλη χώρα η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ ή εάν δεν ζει δεν έχει καταλάβει πως βρίσκεται ανήμπορη να αξιολογήσει ορθώς τα κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος και ανήμπορη να δει με διαύγεια μέσα από ιδεοληψίες και στρεβλώσεις ανακινεί ένα θέμα το οποίο σίγουρα δεν είναι της παρούσης.
Σύμφωνα με την απάντηση του υπουργού Παιδείας, κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, το υπουργείο Παιδείας «δεν δύναται να ενεργήσει προς την κατεύθυνση μεταφοράς κονδυλίων», με αποτέλεσμα, να «ανατρέπεται και το υφιστάμενο χρονοδιάγραμμα» για την κατασκευή του τεμένους.
Όπως σημειώνεται στη γραπτή απάντηση, «τη μελέτη και την κατασκευή του Τεμένους έχει αναλάβει η Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων Κτιριακών (ΕΥΔΕΚ) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων... και θα βαρύνει το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Παιδείας».
«Από την συνεργασία της Διεύθυνσης Προγραμματισμού κι Επιχειρησιακών Ερευνών του υπουργείου Παιδείας... με την ΕΥΔΕΚ του πρώην υπουργείου Υποδομών... προκύπτει ότι έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για την κατασκευή του τεμένους και έχουν υποβληθεί» σχετικά αιτήματα από το πρώην υπουργείο Υποδομών προς το πρώην υπουργείο Ανάπτυξης. Όμως, εκκρεμεί η μεταφορά πόρων από υπουργείο σε υπουργείο.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

πηγήkatinapoume
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...